New York Recepten uit de Big Apple

nyrecepten

Op onze tafel ligt meestal wel een stapeltje recente kookboeken. Altijd leuk om te horen wat langswaaiende vrienden en kennissen zo op het eerste gezicht vinden van een boek.
Het boek New York Recepten uit de Big Apple moest ik vanaf het begin goed in de gaten houden want dat valt in de categorie: “Hé, ik neem dit effe van je mee en je krijgt het later wel terug oké? Doei!”

Nou ik dacht het niet! Ik ben voorlopig nog niet klaar met dit boek. DeMan wil er nog de nodige gerechten uit koken dus nee, uitlenen is er niet bij.
In eerste instantie vraag je je af wat er nou voor recepten uit de Big Apple kunnen komen. Hebben ze daar een bijzondere keuken? Nee dat niet en dat is tegelijk de kracht van dit boek. Behalve prachtige foto’s en kleine stukjes informatie over NY zijn de gerechten zeer herkenbaar. Op vrijwel iedere pagina is er een “0h ja leuk!” reactie. We kennen al die gerechten uit verhalen, boeken, TV-series en misschien wel gewoon van een bezoek aan NY. De stad herbergt veel verschillende nationaliteiten en ook dat zie je aan de recepten.

Een boek waar je uit wilt koken. Bijna alles is leuk om een keer te maken en vooral ook voor iedereen te doen. Ervaring in de keuken of niet. Maakt niks uit.
Ik noem een paar gerechten. Sloppy Joe, Mac & Cheese, Tuna Melt, BLT (Bacon, Lettuce & Tomato),  Eggplant Burgers, Hamburgers, Bagels, Cheesecakes, Slow Pickles, Chocolate rugelachs. En nog veel en veel meer.
Het boek is ingedeeld in de hoofdstukken Koffie, Ontbijt, Brunch, Lunch, Snacks, Altijd welkom en Toegift. De recepten komen uit Eethuizen, Chinatown, Joodse deli’s, Junkfood etc. en zijn door Marc Grossman in dit boek bijeengebracht. Het is, zoals hij het zelf noemt, een enkele reis New York.
Zeker een prachtig kijkboek maar nog veel meer een heerlijk kookboek. Ik leen het niet uit. Dat staat vast.

Hardcover van 272 pagina’s. Uitgegeven door Good Cook

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *