Nina Parker, Saint-Tropez. Recepten uit Zuid-Frankrijk

nina

Als je foto’s van Nina Parker ziet in het boek Nina, Saint-Tropez dan geloof je bijna niet dat ze al zoveel gedaan heeft in haar leven. Ze lijkt nog zo jong. Gewerkt in bekende keukens van bijvoorbeeld The Dorchester van Alain Ducasse in Londen en nog een aantal anderen, alsmede in de beroemde Senequier bakkerij in Saint-Tropez. In 2012 begon ze haar eigen cateringbedrijf en nu is er het mooie grote wit/gouden boek vol recepten. Van jongs af aan is Nina geboeid geweest door dit deel van Zuid Frankrijk en de bijbehorende keuken. De Franse Rivièra spreekt heel veel mensen aan. Als je er eenmaal geweest bent kom je er eigenlijk altijd wel weer terug. De sfeer, de zon, de schoonheid, de mensen en vooral het eten.

Nina Parker laat ons in dit boek de traditionele en vaak vergeten kant zien van deze zonovergoten Zuidfranse kustplaats. Niet het mondaine en het feestgedruis maar, zoals zij zelf zegt, dit boek gaat over het échte Saint-Tropez en de eerlijke keuken die daar nog altijd te vinden is als je maar de moeite neemt je er een beetje in te verdiepen. En dat doet Nina en met succes. Een mooi groot boek met overheerlijke recepten en prachtige bijbehorende foto’s. Ook de omgeving komt ruim aan bod en wie ooit in dat deel van Zuid Frankrijk is geweest zal direct heimwee krijgen. Uiteraard treffen we een paar overbekende gerechten aan maar het grootste deel is nieuw en toch zo vertrouwd Mediterraan. Van ontbijt tot lunch en van lunch tot heerlijke hapjes en uiteraard veel hoofdgerechten. Maar ook dranken komen aan bod. De desserts en de taarten zijn om van te watertanden.
Om een paar gerechten te noemen: scholfilet à là meunière met tijm en amandelen, venkel-wortelgratin met nootmuskaat, citroen-tijmsorbetijs, dragonkip met paddenstoelen en kikkererwten, koffiebroodjes met honing, pecannoten en een vleugje venkel. En zo gaat het maar door.

Een boek om als pronkstuk op de koffietafel te leggen zodat iedereen er in kan bladeren maar vooral een boek om de hele lange zomer regelmatig uit te koken.

Karakter Uitgevers – € 24,95
ISBN 9789045204284

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *