No Reservations – Anthony Bourdain

No reservations

Wie Discovery of Travel Channel kan ontvangen is nog net op tijd om een behoorlijk aantal afleveringen van No Reservations van Anthony Bourdain te zien. Wie dat niet heeft zal genoegen moeten nemen met het boek. Dat is overigens geen straf. Geen recept te vinden in dit reis/eet/drinkverslag maar wel heel veel fantastische foto’s en het hilarische commentaar van Anthony Bourdain. Deze bad-boy onder de koks laat zich door niets en niemand tegenhouden. Hij maakt onwaarschijnlijke reizen met een klein ploegje TV-mensen en eet en drinkt letterlijk alles en komt vooral op plaatsen die toeristen heel bewust overslaan.
Ondanks het feit dat ik een snelle lezer ben heb ik meer dan een week over dit boek gedaan. Het is niet groot maar op iedere pagina staat iets waar je even niet los van kunt komen. Tekst of foto, het boeit zoals maar weinig teksten en foto’s doen. Aan het einde van dit fantastische reis/eetverslag volgen nog wat pagina’s met foodporn en ook het mooiste en het verschrikkelijkste toilet ter wereld, reistips, enge beestjes en de gevolgen daarvan en een aantal adressen van restaurants. Twee daarvan staan in mijn boekje en zal ik tijdens de volgende trip naar Parijs zeker bezoeken.
Voor zowel reisfanaten als eetliefhebbers een geweldig droomboek. Nu nog op zoek naar de complete TV-serie op DVD. Die is er nog niet. Er zijn wel een behoorlijk aantal afleveringen al uitgebracht maar nog niet de complete serie. Dit tot groot verdriet van de fans van dit programma. Wie meer van Anthony Bourdain’s No Reservations wil zien kan zich op Youtube zeker vermaken.
Ik moet er niet aan denken om zo’n reis met Anthony Bourdain te maken. Daar moet je een held voor zijn en dat ben ik niet. Gelukkig kan ik toch meereizen door het boek keer op keer door te bladeren en net een beetje te doen alsof ik dat ook allemaal zou durven.
Zijn bijnaam is niet voor niets “de indiana-jones onder de koks”. Petje af voor hem en ook zeker voor de ploeg die het aandurfden om wel met hem mee te reizen.
Ik blijf liever thuis en ga op zoek naar al zijn andere boeken.

No Reservations: ISBN 0747594120

Published by

3 thoughts on “No Reservations – Anthony Bourdain

  1. Super kok met echt hele leuke boeken!
    Jammer dat men in Nederland gestopt is met vertalen na ‘Geschift’.
    Ik kan iedereen, die iets met koken en keukens heeft, aanraden zijn boeken te lezen, ook de romans ‘ Uitsmijter en ’tot op het bot’ zijn erg vermakelijk.

    nu maar hopen dat er wat meer vertaald gaat worden….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *