Nougatijs

Nougatijs

Bijna december en dus gaan we alvast een beetje decemberdenken. Het is wellicht handig en verstandig om met feestdagen zaken op tafel te zetten die je vooraf gemaakt hebt. Dit nougatijs kun je een maand in de vriezer bewaren maar ik voorspel je dat dat niet gaat lukken. Eet je het voor die tijd op dan mag je het gewoon nougatijs noemen maar op het kerstmenu zet je de originele naam: Semifreddo al Torroncino. Bekleed een grote cakevorm (of broodvorm) met huishoudplastic zodat het aan alle kanten ruim over de rand hangt.
Je begint met 3 eieren te scheiden en de dooiers klop je goed los met 4 eetlepels basterdsuiker. Klop er 300 gram mascarpone goed door. Daarna schep je er 100 gram fijngesneden nougat door en het is belangrijk dat deze van goeie kwaliteit is. Klop de eiwitten (van die drie eieren) stijf en vouw ze door het mengsel. In de vorm scheppen en mooi gladstrijken. In de vriezer. Een half uur voor het serveren haal je de vorm uit de vriezer en zet die in de koelkast. Aan het plastic kun je het nougatijs vervolgens makkelijk uit de vorm tillen. Garneren met (gehakte) chocolade/koffieboontjes. Wil je je een echte Italiaan voelen dan overgiet je het ijs aan tafel met hete espressokoffie. Affogato al caffe !

Published by

5 thoughts on “Nougatijs

  1. Nu moet ik er toch eens aan gaan denken om niet ’s avonds laat op jouw culinaire weblog te komen.
    Ik zit hier veel te vaak te watertanden.
    Dit recept ga ik heel gauw uitproberen en vast wel op mijn kerstmenu zetten!

  2. Wat een leuk idee ! Ik ben nog wel niet toe aan de Kerstdis – eerst nog Sinterklaas en nog wat te recenseren etentjes – maar deze onthou ik wel. Zoals wel meer recepten van je natuurlijk. Dank !
    Groet van Carla (restaurantrecensies).

  3. Dit ziet er heel fijn uit!! Wat voor soort noga gebruik je: tandenknerpend hard, of juist van die zachte voor-na-het-eten-bij-de-koffie?

  4. In Marokko heb ik hierop een variant gegeten, óók heel lekker, een paar plakken nougatijs met daarover wat honing geschonken en amandeltjes, mmmmmmmmm

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *