Nutellataart

Een deel van Nederland vermaakt zich op de wintersport en een deel viert carnaval. Voor dat deel wat gewoon thuis is deze Nutellataart. Roep de kinderen achter de computer vandaan en laat ze hun eigen taart bakken. Oven op 180 graden en een ronde taartvorm van 20 centimeter invetten. In een beslagkom mengen (met houten lepel of handmixer) 175 gram zachte boter, 175 gram rietsuiker, 3 eieren, 200 gram zelfrijzend bakmeel, 1 theelepel bakpoeder, 2 theelepels kaneel en 4 eetlepels melk. Stort 3/4 van het mengsel in de bakvorm. Vervolgens schep je vier volle eetlepels Nutella of andere hazelnootpasta over het beslag. Doe de rest van het beslag erop en strijk netjes glad. Strooi er 50 gram gehakte hazelnoten overheen en zet 1 uur en 10 minuten in de oven. Afdekken met aluminiumfolie als het te bruin dreigt te worden.

Published by

5 thoughts on “Nutellataart

  1. euh…er is ook een deel dat zich gewoon uit de naad werkt…:-) geen nutellataart voor mij, trouwens, mag geen suiker. Niet erg hoor.

  2. Ik heb deze taart laatst met witte chocoladepasta met amandelen gemaakt en bovenop amandelen gestrooid omdat mijn zoon geen hazelnoten kan eten.Verder gewoon het recept gevolgd ze zijn alle twee even lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *