Ontdek Culinair Delft

Ontdek culinair Delft

Op een mooie avond in mei ontdekten wij Culinair Delft. Op de website is alle informatie terug te vinden dus die ga ik hier niet herhalen.
Het moet een enorme klus zijn om zoiets goed te organiseren en het was goed georganiseerd. Het was perfect georganiseerd.
Als eerste schoven wij aan bij Bastille en dat was de eerste aangename verrassing van de avond. Wat een warm en gezellig restaurant en wat een kwaliteit op tafel.
Een bordje met drie gerechtjes. Een villa tonato, gerookte zalm gevuld met roomkaas (?) en een (waterkers?)soepje waar ik wel een pannetje van mee naar huis had willen nemen.
Vervolgens togen wij naar De Waag. Die kenden wij al maar dat je ook via de achteringang direct naar de bovenetage kon en dat daar de (open) keuken is wisten wij niet.
We kenden de zaak dus nog niet zo goed als we wel dachten. Daar kregen we gegrilde dorade met langoustine staartje op kerrie mousseline en een coulis van gepofte tomaat.
Is het al duidelijk dat wij vis als voorkeur hadden opgegeven? Ik geloof het wel. Bij alle gerechten krijg je overigens een drankje en overal waren de bijpassende wijnen met zorg en kennis van zaken gekozen!
Op naar het derde restaurant en tot onze grote vreugde was dat Den Blaeuwen Snoeck. Daar kregen wij een stuk zeebaars op zeekraal en champignonsaus, asperges en een aardappelkoekje.
Het vierde en helaas laatste feestje was Le Mariage met als dessert een huisgemaakte cheesecake en mangosorbet met bosvruchtensaus. Lees even het originele concept van dit restaurant op hun website.
Bij deze avond hoort een beschrijving van het deel van de stad waar je doorheen wandelt maar ik denk niet dat dat voor de meeste mensen het belangrijkste is.
Het allerleukste is dat je op deze manier een aantal restaurants leert kennen en op die manier kunt besluiten waar je nog eens terug zult gaan voor een hele avond.
Wat ons betreft zijn dat vier adressen die we op korte termijn zeker nog eens zullen bezoeken.
Als je zo’n avond reserveert en dan ook nog inclusief hotelletje dan is er sprake van een korte vakantie. Dus misschien doen we de andere steden ook nog wel alhoewel we onze handen vol hebben aan Culinair Delft. Wat een heerlijke stad is het toch!

Published by

3 thoughts on “Ontdek Culinair Delft

  1. @Maaike. Dat kun je zien op de website van Ontdek Culinair Delft. Daar staan alle steden waar dit evenement ook gehouden wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *