Oosterse pompoensoep

pompoensoepoosters

Wij hadden het grote geluk om vier dagen te mogen vertoeven op Kasteel Oud-Poelgeest.  Dat was heerlijk. Niet in de laatste plaats omdat het eten meer dan uitstekend is.
Op een avond kregen wij pompoensoep met een krabkoekje. Bij de eerste hap soep was er even een momentje van verrassing. Dit was geen gewone pompoensoep.
Gelukkig was één van onze tafelgenoten zo handig om de kok te vragen wat er in de soep gebruikt was. We kregen een papiertje met ingrediënten maar zonder hoeveelheden.
Zelf uitproberen en een beetje aanpassen aan je eigen smaak met dit als resultaat.

Een ui en een teen knoflook snipperen en zachtjes smoren in wat olie. Doe er na 5 minuutjes een theelepel garam masala bij en een klein stukje heel fijngeraspte verse gember. Wie een wat pittige soep wil doet er ook een ragfijn gesneden pepertje door maar dat hoeft niet. Even doorroeren en dan 500 gram pompoen en 200 gram wortel in blokjes erin. Je kunt ook 700/750 gram pompoen nemen en geen wortel gebruiken maar ik vind de combinatie met wortel altijd fijn voor kleur en smaak.
Als de pompoen/wortel goed omgeroerd is mag er 700 ml kippenbouillon in en een stengel citroengras. Buitenste blad eraf en stengel in drie stukken snijden.
Nu lekker zachtjes laten prutten tot de pompoen/wortel zacht is. Zo’n 20/25 minuutjes later vissen we het citroengras eruit en pureren we de soep met de staafmixer of de blender. Als laatste doen we er 200 ml kokosmelk in. Soep goed doorwarmen, op smaak maken met peper/zout en we kunnen aan tafel.

KokenKoken

Published by

3 thoughts on “Oosterse pompoensoep

  1. Leuk, zo’n aanpassing.
    Dat lijkt me echt heerlijk met die toevoeging van Masala en gember. Krijg je meteen een compleet andere smaak.
    Gaan we dus uitproberen.

  2. Ziet er goed en lekker uit! Ik zal het ook een keer voorbereiden, misschien iets uitgebreider ook, zodat ik het ook op mijn receptenblog kan publiceren.
    Zelf heb ik ook sinds kort een blog, waar ik wereldgerechten voorbereid 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *