Orzo

orzo
Foto van Flickr

Er zijn veel bedrijven op de wereld die zich specialiseren in Italiaanse producten. Eentje daarvan is het Amerikaanse Barilla. Leuke site met fijne recepten en filmpjes enzo. Maar er is meer.
Deze firma heeft een aantal kookboeken de wereld ingeholpen die vrij te downloaden zijn op internet. Eentje daarvan staat nog op hun site dus ik zou zeggen pak je kans zolang de link van dit gratis kookboek nog werkt.
Ik heb nog een andere uitgave ook en daarin kwam ik een recept tegen met Orzo. Nu bof ik met een hele fijne winkel dichtbij waar ze Orzo verkopen. Orzo is pasta maar dan in de vorm van rijst. Speur ernaar bij de Italiaanse delicatessenwinkel en direct kopen als je het ziet. Het is handig en lekker in de soep maar ook als pastasalade hapt het heerlijk weg.
Het is, volgens het eerdere boek van Barillaus ook de favoriete pasta van Pierce Brosnan en dat is op zich al genoeg reden om deze pasta te maken en te hopen dat hij aanschuift.
Maar ja, recept is het eigenlijk niet. Smoor groente naar keuze en kook de Orzo. Mengen, parmezaan erover en klaar. Dus Pierce, ik zou zeggen: eet smakelijk en ik smeer de beschuitjes wel morgenochtend.

Pssst: heb je niet zo’n winkel als ik dan is er altijd nog de levensgevaarlijke maar oh zo heerlijke Deli Online

Published by

10 thoughts on “Orzo

  1. Ik vorig jaar uit Italie Orzo meegenomen, maar dit is wel degelijk gerst. Het Italiaanse woord “Orzo” betekent ook gerst. Waarschijnlijk worden er meerdere produkten onder dezelfde noemer gebruikt.
    Ben net bezig een salade te maken met dit produkt, maar ben nu bang dat het niet wordt zoals het bedoeld is… šŸ™‚

  2. Orzo is een graansoort, en pasta is een mix van graan en water/ei. Je kunt er ook koffie mee maken of bier of likeur enz. (veel koolhydraten) .Waar de verwarring vandaan komt is dat er een Italiaanse pasta vernoemd is naar de graansoort Orzo, heeft de vorm van Orzo, net als bv pasta farfalle is dus pasta in de vorm van een vlinder…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *