Dit is zo simpel dat je het geen recept kunt noemen. Het is een snel en vooral geen-zin-om-te-koken maaltijd en toch fijn geen kant en klaar openrukken. Behalve dan de gnocchi. Je hebt mensen die houden van gnocchi en je hebt mensen die liever gekookte aardappeltjes gebruiken voor dit gerecht.
Maar als je heel snel klaar wilt zijn en toch lekker wilt eten dan gaat er voor deze schotel een zak gnocchi uit de supermarkt open. Die zijn overigens best goed van kwaliteit. Uiteraard heb je altijd houdbare room in huis en geraspte kaas (dus ook parmezaan) in de vriezer. Waaaaat??? Ja, geraspte kaas kun je uitstekend invriezen en je haalt er alleen uit wat je nodig hebt.
Het ontdooit waar je bijstaat dus je gooit vanaf nu geen kontje kaas meer weg. Denk erom! Voor twee personen neem je één pak gnocchi van 500 gram en 1 grote broccoli. Broccoli in roosjes en heel even koken. Gnocchi ook volgens aanwijzingen op de verpakking. Maar pas op dat je die niet al te gaar kookt dus haal er maar een minuutje af.
Schep dat voorzichtig door elkaar samen met 150 gram in stukjes gesneden blauwe kaas en 150 ml room en een handje parmezaan. In een ovenschaal en nog wat parmezaan erover. Zo’n 20/25 minuten in het midden van de oven die op 200 graden staat.
Nee, wij eten er geen vlees bij. Totaal overbodig. Maar een mooi glas rode wijn mag niet ontbreken.
Kan natuurlijk ook met bijna gaar gekookte aardappeltjes of pasta.
Voor de simpele, niet-kookliefhebberende zielen onder je bezoekers is dit toch relatief uitgebreid koken. Het klinkt wel heel lekker, doen we van de week eens!
Klingt echt erg lekker! Dit zal ik ook een keertje koken! 🙂
Is dat nou toeval? Heb ik voor vandaag broccoli, krielaardappeltjes, kipfileetje en verse rode pesto gekocht.
Zie ik bij jou een recept en ja, heb een heerlijke variant op gemaakt. Broccoli met krieltjes kort gekookt, in ovenschaal met pesto, room en de laatste 2 plakjes kaas erop in de oven. Huisgenoten hebben heerlijk gesmuld 🙂
Oeps, vergeten mijn naam in te vullen, bij deze ben ik de Anonymous
Hmm, dit moet beslist lekker smaken. Ik heb intussen alle ingrediënten in huis, dus dat wordt een dezer dagen je recept na gaan maken.
Overigens heb ik een link naar dit weblog geplaatst op http://eetplezier.blogspot.com (mijn blog). Neem de vrijheid om terug te linken, als je wilt.
Hartstikke bedankt voor die mooie en vooral lekkere idee! Ik hebt de schotel gisteren zelf gekookt en ik vond haar geweldig! 🙂