Ovenschotel pompoen, paprika, spinazie en kaas

pompoenoven1

Als het om pompoen gaat komen de meeste mensen niet verder dan soep of geroosterde pompoen uit de oven. Erg lekker maar je kunt meer met pompoen. Zoals deze ovenschotel met pompoen, paprika, spinazie en mierikswortel. Ja en kaas. Natuurlijk kaas.

Voor 4 personen
Maak een kleine flespompoen schoon (schillen en zaadjes eruit) en snij hem in de lengte door de helft. Vervolgens snijden we die helften in hele dunne plakjes. Dat gaat het best op een snijding. Maar met een heel scherp mes kan ook. Snij ook een grote rode paprika in lange reepjes. De pompoen en reepjes paprika doen we in een brede lage pan. We mengen een potje crème fraîche van 125 ml met een potje room van 125 ml en scheppen dat door de pompoen/paprika samen met twee uitgeperste tenen knoflook en wat zout en peper. Kijk of er genoeg vocht is om de boel in te stoven en zo niet dan doe je er wat witte wijn of groentebouillon bij. Dat is waarschijnlijk wel nodig.
Laat met het deksel op de pan de pompoen/paprika een kwartiertje zachtjes stoven. Af en toe omscheppen. Ondertussen roerbak je een paar flinke handen spinazie in een andere pan tot het geslonken is.

pompoenovenOven op 180 graden. Ovenschaal invetten en met een schuimspaan de pompoen/paprika uit de room scheppen en in de ovenschaal doen. Vervolgens schep je er ook de spinazie door. In de pan is nu nog wat overgebleven room en die meng je met een eetlepel mierikswortel uit een potje. Als het nodig is laat je de saus wat inkoken want het moet een beetje dikke saus worden. Schep deze saus over de groente en bestrooi met flink wat oude pittige geraspte kaas. Het mag 25 minuten in de oven tot de bovenkant lekker bruin is.

Op de foto boven zie je hoe fijn en kleurig dit er op je bord uitziet. Op de kleine foto zie je hoe smakelijk de schaal eruit ziet als deze uit de oven komt. Een fijn gerecht om helemaal van te voren klaar te maken. De saus schep je er pas overheen net voordat de schaal in de oven gaat.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *