Over rook van Meneer Wateetons

overrook

Alle emancipatie ten spijt moet ik melden dat “Over rook” een mannenboek is. Een echt mannenboek. Het roken van vlees, vis, groente, kaas, tofu en nog veel meer is mannenwerk. Net als BBQ-en. Wat moet je als vrouw dan met dit boek? Lezen. Want het is fijn aanwijzingen geven vanaf de zijlijn. Uiteraard met een glaasje in de hand. Lekker alles beter weten omdat je dit boek tot op bitniveau hebt uitgespit en doorgelezen. Daar zijn mannen dan vaak weer wat minder zorgvuldig in. Die willen direct aan de slag. Hout hakken en op jacht om de avondmaaltijd bij elkaar te schieten. Dat kunnen ze heel goed. Toch zullen ook mannen er verstandig aan doen om eerst de inhoud van dit boek tot zich te nemen alvorens daadwerkelijk tot actie over te gaan. En vooral niet denken dat je het allemaal al weet want als dit boek je iets duidelijk maakt is het wel dat er nog heel veel te leren valt. Het is niet voor niks “Het handboek voor warm & koud roken”. Fijn voor de amateurroker die af en toe eens een rookpan op het gasfornuis (onder de afzuigkap) zet maar ook voor de meer serieuze aanpak echt onmisbaar.

Niets wat met roken te maken heeft blijft onbesproken. Meneer Wateetons heeft een handboek geschreven waar niets aan ontbreekt. Wat je ook zoekt en wat je ook wilt weten, dit boek vertelt je alles. Zelfs wij, met onze eenvoudige rookpan, zijn weer helemaal geïnspireerd geraakt om weer eens fijn te gaan roken. Een rookpistool staat nu ook op de verlanglijst.

Het allerfijnst is dat Meneer Wateetons ook nu weer zijn eigen scherpe en humoristische schrijfwijze hanteert. Heerlijk leesvoer levert dat op. Dus dames, fijn van smullen aan de keukentafel terwijl manlief bezig is met de warm gerookte zalm met gepofte aardappels en dragon-kervelroomkaas. Morgen misschien wel tomatensoep met gerookte paprika’s en uien (gegarneerd met meloen!). En pekelen. Altijd pekelen! En walnoten en/of amandelen roken. Waarom heb ik dat nooit zelf bedacht?

Een absoluut standaardwerk voor amateur en expert.

Uitgeverij GoodCook
Prijs: 24,95
ISBN: 9789461430977

Koop hier het boek Over rook van Meneer Wateetons

Published by

One thought on “Over rook van Meneer Wateetons

  1. Ah interessant! Ik ben dan wel een vrouw maar heb net een review geschreven over een rookoventje en het roken is mij goed bevallen! Dit lijkt mij dan prima leesstof nog erbij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *