Over zinnenprikkelende oesters en verslavende chocolade

Boek Dr.ir. Eric de Maerteleire

Einde van het jaar en de overstap naar 2011 staat voor de deur. De tijd van goede voornemens is aangebroken. Eén van mijn goede voornemens is om meer te lezen en te leren over voeding. Want niet alleen lekker en goed koken is belangrijk maar ook kennis van zaken over wat er op je bord ligt kan heel interessant en noodzakelijk zijn.
Het boek “Over zinnenprikkelende oesters en verslavende chocolade” geeft antwoord op de meest gestelde vragen over voeding. Dingen die we allemaal willen weten zoals de vraag of er trucjes bestaan om af te slanken. Wat is wel goed en wat niet voor het libido. Bestaan er voedingsmiddelen met een sterk antikanker effect. Maar het geeft ook antwoord op vragen waar ik nog niet opgekomen was. Is kauwgom inslikken slecht voor de gezondheid. Wordt men slaperig van salade. Er zijn mensen die beweren van wel. Is dat onzin of zit er een kern van waarheid in? Hoe gevaarlijk is het eten van beschimmeld voedsel eigenlijk. Ik verklap het niet alles maar ga in het vervolg een stukje kaas waar schimmel op te zien is gewoon in de prullenbak gooien. Goed en prettig leesbaar geschreven. Heel soms wat al te wetenschappelijk.
Mensen die kun kennis over voedsel een flinke duw in de goede richting willen geven moeten dit boek beslist lezen. Het komt de gezondheid zeer ten goede. En onze gezondheid een duw in de goede richting geven is een voornemen dat toch vrijwel iedereen heeft aan het begin van een nieuw jaar.

Auteur: Dr.ir. Eric De Maerteleire studeerde af als bio-ingenieur aan de Universiteit Gent in 1973 en behaalde een doctoraatsdiploma in 1980. In datzelfde jaar werd hij hoofd van het Gentse Stadslaboratorium,een functie die hij tot december 2010 uitoefende. Beroepshalve analyseerde hij dagelijks voedingsmiddelen. Daaruit ontstond zijn passie voor de relatie tussen voeding en gezondheid.
Prijs van dit interessante boek € 24,90
Uitgever: Reality Bites Publishing B.V./ISBN: 9789490783242

Published by

5 thoughts on “Over zinnenprikkelende oesters en verslavende chocolade

  1. @Karin. Nee, hoe het komt dat mensen dingen niet lusten staat er niet in. Het zou me ook verbazen als ze dat geheim zouden ontrafelen. Wel interessante stukken over voedsel dat niet samengaat met sommige medicijnen.
    @Marsepein. Over schimmelkaas veel info. Dat is een heel anders soort schimmel. Eentje die je echt kunt eten zonder problemen. Het is zeker een heel interessant boek.

  2. Beste Culinette,

    Hartelijk dank voor de positieve recensie.
    Ik doe mijn best om de mensen gezond te houden en voeding is uiteraard een zeer belangrijk element. Hopelijk helpen de vele tips in het boek om een lang, maar vooral gezond leven tegemoet te gaan. Mochten er suggesties zijn of vragen voor onderwerpen die ik niet heb behandeld: graag een seintje.

    Eric

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *