Paksoistamppot met kerrie en een kipschnitzel

Het wit en groen even apart houden.
Het wit en groen even apart houden.
Paksoistamppot met kerrie
Paksoistamppot met kerrie

Er was eens een Paksoi en die lag een beetje te wachten op wat komen ging. Naast de Paksoi waren twee kipfilets die nodig de pan in moesten. Dan denk je, dat wordt iets Oosters met rijst enzo. Mooi niet. Paksoi is uitermate geschikt om een fijne stamppot mee te maken. Zoals je ziet op de foto het wit en groen fijnsnijden maar wel even apart van elkaar houden. Eerst de hardere witte stukjes roerbakken en op het laatst het groen erbij met een flinke theelepel kerrie. Even rondhuppelen in de pan en dan door de hete aardappelpuree scheppen.

Daarbij een kipschnitzel en die maken wij geheel en al zelf. Wij gaan geen kant en klare kipschnitzel in de winkel kopen. Dat zijn namelijk van die geperste restjes kip met een onduidelijk korstje eromheen. Niet doen. Snij alle losse flapjes en stukjes van de kipfilet af. Die gaan de vriezer in voor later in een nasi of soep of je voert ze (gekookt!!!) aan de hond of kat. Even de kipfilet tussen twee stukken plasticfolie een beetje platter slaan. Doe maar flink plat slaan. Dan zijn ze straks snel gaar.

Vervolgens zet je drie bordjes klaar. Bloem, ei en paneermeel. Je kunt de bloem of de paneermeel mengen met wat kruiden. Of wat parmezaan door de paneermeel. Mag wel, hoeft niet. Wij smeren de kipfilet in met wat paprika en peper en zout. Dan goed door de bloem halen. Daarna door het ei en vervolgens door de paneermeel. In een pan met een flink laagje hete olie. Aan beide kanten zo’n drie tot vier minuutjes (afhankelijk van de dikte) en dan even op een bord met wat keukenpapier uitlekken. Je hebt nu een kipschnitzel met een mooie krokante korst.

Published by

2 thoughts on “Paksoistamppot met kerrie en een kipschnitzel

  1. Wat een goed idee.
    Paksoi.
    Ben ik een beetje vergeten, maar ga het toch maar weer eens aanschaffen en dan door de puree ermee.
    Leuk en lekker.

  2. jaaa, paksoi, enorm makkelijk maar volgens mij weten weinigen wat je met deze lekkere knapperige sappige groente kan doen. ipv paneermeel gebruik ik graag verkruimelde beschuitjes (beetje zoet) of nog lekkerder: panko! steeds vaker te vinden in de buurt, lekkerder en staat ook leuker.
    Voor de kipfilet is Tepung Kentucky hot & spicy, een pakje met zakje kruimelkruidenmengsel wat aan KFC’s HotWings moet doen denken, ook wel eens lekker. Pakje kost € 1,50. (Sorry Karin….;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *