Pappardelle met tuinbonen

Ze zeggen weleens dat het bijna niet lukt om een goede en smakelijke foto te maken van een vleesstoof maar zoals je ziet is pappardelle met tuinbonen ook een uitdaging. Geloof mij maar als ik zeg dat het heerlijk was. Je kunt ook kiezen voor een andere pastasoort. Kwestie van smaak en vooral van wat je in huis hebt. Ik hou van pappardelle en kies die van het merk Rummo. En nee, ik heb geen pak gratis gekregen. Het is mijn favoriete pastamerk. Al is De Cecco ook heel goed.

Dit is een stevige maaltijd voor twee tot drie personen. Wij aten het met z’n twee en hadden voor de volgende dag nog een kleine lunch. We dopten een kilo tuinbonen. Wil je niet doppen dan neem je 300/350 gram tuinbonen uit de vriezer. In een hapjespan smoor je een fijngesneden sjalot en een knoflookteen. Daar doe je spekblokjes bij. Dat mag wel 100 gram zijn en als je toevallig een pakje van 125 gram hebt is het ook goed. De tuinbonen zijn ondertussen bijna gaar gekookt. Afgieten en bij de inmiddels uitgebakken spekblokjes doen.

In een andere pan kookten we in diezelfde tijd de pasta en ook die gieten we af en doen we bij de tuinbonen en de spekjes. Nu komt de grote truc. We klutsten twee eidooiers en raspten parmezaan (lekker veel). Dat staat dus klaar op het aanrecht samen met een klein potje crème fraîche. We roeren er eerst de crème fraîche door. Dan de parmezaan en dan gaat het vuur uit onder de pan. Van het vuur af roer je er de geklutste eidooiers door.

Aan tafel mag er nog wat parmezaan over en zwarte peper uit de molen. Ik vond het voor herhaling vatbaar. In plaats van tuinbonen kun je ook doperwten kiezen.

KokenKoken

Published by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *