Pasta alla Bandiera

Foto: Pixabay

Dit pastagerecht heeft de naam van de Italiaanse vlag omdat het dezelfde kleuren heeft. Nu zijn er wel meer Italiaanse gerechten met die kleuren. Denk aan salade caprese.
De combinatie pasta met aardappel kom je in Nederland nauwelijks tegen terwijl het in Italië helemaal niet ongewoon is. Het is absoluut het proberen waard dus aan de slag!

Voor vier personen snij je twee grote aardappelen (vastkokers) in dobbelstenen. Doe de aardappelblokjes in ruim kokend water (dus niet op z’n Hollands opzetten met koud water en aan de kook brengen) en doe er na 4 minuten 300 gram grote pasta bij. In een braadpan smoor je ondertussen wat knoflook (teentje of 3/4) met een half blikje ansjovis. Doe er na een minuut 2 blikken tomatenblokjes bij en wat basilicum. Zet het vuur hoog en laat lekker prutten. Giet de pasta/aardappel af en roer deze door de tomatensaus. Vlak voor het serveren schep je er 50 gram rucolablaadjes door en een hand geraspte parmezaan of pecorino.

Je kunt deze pasta ook maken met een restje bolognesesaus. Want bolognesesaus heb je natuurlijk altijd in de vriezer want als je het maakt dan ook maar gelijk een grote pan. Je hoeft de bolognesesaus alleen maar op te warmen en de pasta/aardappel erdoor te scheppen. De basilicum scheur je in stukken en die gaat er op het laatst door.

Uiteraard staat er ook een schaal grof geraspte kaas op tafel.
Pasta met aardappel. Heus, gewoon doen.

Published by

One thought on “Pasta alla Bandiera

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *