Pasta met bloemkool en blauwe kaassaus

Penne met bloemkool

Wie koolhydraatarm eet of een fascinatie heeft voor alleen maar gezond eten kan nu nog wegklikken. Toch doorlezen? Dan niet zeuren dat ik je niet gewaarschuwd heb. Het is echt TE erg dit recept. Gewoon niet maken is het advies. Alhoewel er wel bloemkool in te vinden is. Groente genoeg. Maar ja, de rest staat op menig lijstje met “verboden”.

Komtie (voor 2 personen):
Een kleine bloemkool in roosjes en die kook je 5 minuten. Dan gaan ze in een ovenschaal. Meng wat olijfolie met kruiden of specerijen naar keuze. Wij kozen ras el hanout. Kerrie of garam masala is ook lekker. Voor de lol sneden we nog wat zontomaatjes op olie in stukjes en ook wat zwarte olijven en schepten die, samen met de kruidenolie erdoor. Hoeft niet maar wij vinden dat gewoon lekker.

Kook 150 gram pasta el dente en maak ondertussen een bechamelsaus. Door die bechamelsaus roerden wij 75 gram blauwe kaas in blokjes gesneden. Je kunt ook voor geraspte boerenkaas kiezen. Schep alles door elkaar in de ovenschaal en uiteraard gaat er nog wat kaas overheen.

Een half uur in een oven van 180 graden en omdat we toch slecht bezig zijn schep je het in kommen en eet je het op terwijl je naar een goeie film kijkt. Erger wordt het niet.

En soms mag dat best een keertje.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *