Pasta broccoli met een topping van yoghurt en kaas

pasta yoghurt
We gaan toch niet op de gezonde toer hè? Eerst altijd alle recepten met room, kaas, crème fraîche, dikke vette bechamelsauzen, veel boter en nu ineens dit. Fijn hoor. Hebben wij weer. Maar geef toe mensen, soms moet het. Nee, niks moet dus dat is ook weer niet waar. Het is een keuze en dat is toch mooi. Dat een mens een keuze heeft. Maar goed, hier een alternatief voor een dikke vette laag met van alles en nog wat op een ovenschotel. Een beetje kaas mag, nee moet, er wel in.
Nu zou het fijn zijn om dit eerst een keer te proberen en er dan pas een mening erover te hebben. Want wellicht denk je: “yoghurt? Echt?”. En dan roepen wij: “JA!”.

Eerst even de oveschotel zelf.  Voor twee personen neem je een broccoli. Die verdeel je in roosjes. Heel even kort koken zodat ze nog knapperig zijn. Twee uien in ringen snijden en met wat knoflook lekker bruin bakken. In een kleine koekenpan rooster je ondertussen een handje gemende noten of walnoten en die hak je grof. Daarnaast kook je 125/150 gram penne bijna gaar en dat schep je, samen met de gebakken uien en de noten door de broccoli en doe dan het geheel in een ovenschaal.

Dan de topping. 200 ml yoghurt meng je met twee eieren en een half kopje geraspte parmezaan. Nu kun je er nog een pikant smaakje aan geven door er bijvoorbeeld wat chilipoeder of garam masala ofzo door te roeren. Mag wel maar hoeft niet. Giet het yoghurt/ei/kaas mengsel over de broccoli/pasta en zet het 20/25 minuten in een oven van 180 graden. Het was heerlijk! Deze topping mag blijven.

Published by

3 thoughts on “Pasta broccoli met een topping van yoghurt en kaas

  1. Is heerlijk……en zo super eenvoudig te bereiden. Je kunt elke keer weer variëren, al is het alleen maar met andere kaas/pasta

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *