Pasta met courgette en zalm

pastaVroeger, toen we nog jong en gezond waren, maakten we deze pasta met courgette en zalm ook maar dan met spekjes. Eerst de spekjes uitbakken en dan de in kleine blokjes gesneden courgette erbij. Nog 4 minuutjes en dan de pasta erdoor. Even doorwarmen en wat oude geraspte kaas erover.
Nu is alles anders en moeten we op hart- en bloedvaten passen omdat ze anders niet meer op ons willen passen. Nu maken we deze schotel dus met zalm. Het verschil zit niet alleen in het goede of slechte vet maar ook de volgorde van klaarmaken moet je dan omdraaien.
Eerst de zalm een minuutje aan beide kanten even bakken in de koekenpan en dan in stukjes snijden. Courgette roerbakken (nog altijd 4 minuutjes) en dan pas de zalmstukjes en de pasta (ja, gaargekookt hè) erbij.
Geraspte kaas is en blijft lekker erover maar alleen vers gemalen zwarte peper is een stuk gezonder.
Een het blijft een heerlijke en vooral zeer simpele pastaschotel die in een kwartier op tafel staat.
Geen excuus dus om een dure en vette kant en klaarbak te kopen.
Overigens ook heel lekker met kleingesneden gerookte zalm. Die kan er op het laatste moment bij. En ik mag niet jokken. We maken hem ook nog weleens met spekjes en veel geraspte kaas.

Maak je deze pasta met een kleine pastasoort dan is het een hele fijne pastasalade. Altijd op kamertemperatuur serveren en nooit zo uit de koelkast op tafel zetten. Als je hem als salade serveert is het fijn om er een dressing doorheen te doen van 3 eetlepels olie en 1 eetlepel balsamicoazijn met 1 theelepel suiker en een handje aan stukjes gescheurde basilicumblaadjes.

Published by

2 thoughts on “Pasta met courgette en zalm

  1. jammer alleen dat ik zalm zo spuugzat ben. Luxeprobleem maar wel een echte. Zalm uit blik om dezefde reden niet meer.

    Terug naar het gerulde gehakt (of tartaar- ook mager) dus.
    Met een olijf en mediterraan gekruid om het italiaans te doen lijken.
    karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *