Pasta Fazool


Deze foto is van een andere pastaschotel geloof ik maar dat doet er niet toe. Bestrooi ze met kaas en ze zien er allemaal hetzelfde uit.

Stevige trek heb je nodig voor deze Pasta Fazool dus eerst een lekkere winterse wandeling maken. Oven op 200 graden. Voor vier personen snij je 250 gram knoflookworst (salami of chorizo) in blokjes. Bak 250 gehakt rul in wat olijfolie samen met een fijngesneden ui en knoflook. Doe er na 5 minuten de chorizo of salami bij en een theelepel oregano en tijm. Doe er dan twee blikken gepelde tomaten in (uitgelekt) en prak die fijn met een vork.

Twee eetlepels tomatenpuree erin en een snufje cayennepeper. Laat lekker even sudderen. Tot hier kun je het klaarmaken voor je gaat wandelen. Een blik rode kidneybonen (400 gram) uit laten lekken en bij het gehakt doen. Warm houden of maken terwijl je 250-300 gram pasta kookt. Schep de gare pasta in een grote ovenschotel en spreid de saus erover. Dik bestrooien met geraspte kaas en dan mag het nog in de oven maar dat hoeft niet. Heerlijk met stevige rode wijn. Je kunt de kidneybonen overigens prima vervangen door bruine bonen.

Published by

6 thoughts on “Pasta Fazool

  1. “Deze foto slaat nergens op” zeg je ? Daar ben ik het helemaal niet mee eens ! Je moet misschien twee keer kijken om te kunnen zien wat het voorsteld, het zij zo.

    Maar foto-technisch gezien vind ik deze foto hoogstaand. Het is een prachtige macro-opname met een bijna “sensuele” uitstraling.

    Bij het zien van deze foto wordt, imaginair gezien, mijn neus geprikkeld en mijn smaakpapillen gestreeld. Er onstaat hierdoor een onweerstaanbaar verlangen om dit gerecht te kunnen proeven !

    Ed

  2. Wat betekent precies fazool? Dean Martin zingt het ook in “That’s amore”: When the stars make you drool (druipen, kwijlen) just like a pasta fazool, that’s amore. Mooi he.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *