Pasta met gele paprika en courgette. Warm of als salade.

pastapaprika
Regelmatig wordt in dit huis een maaltijd samengesteld uit groente en andere zaken die nog op moeten. Het is een uitdaging om daar dan iets lekkers mee te maken en eigenlijk lukt dat altijd wel. Deze penne met gele paprika, courgette, spekblokjes en room is eigenlijk een eetidee want een recept kun je het bijna niet noemen. We doen hem toch want er zijn veel variaties mogelijk op dit simpele gerecht.
Overigens was het pittiger dan de foto doet vermoeden want DeMan deed er ook wat pimenton door. Dat kan een gerecht ineens heel erg opfleuren. Overigens is dit zonder pimenton ook erg lekker.

Snij een gele paprika en een courgette in kleine blokjes. Net als twee sjalotten en twee tenen knoflook. Smoor de sjalotjes met de knoflook en doe er na 5 minuten de paprika en courgette bij. Ondertussen bak je in een kleine koekenpan 125 gram spekblokjes tot ze knapperig zijn. Zet die even apart. Over de groente verkruimel je een half bouillonblokje. Giet er dan een glaasje witte wijn bij en een flinke scheut room. Laat dit wat inkoken tot het een dikke saus is. De pimenton mag erbij en de inmiddels al dente gekookte penne (175 gram) kan erdoor samen met de spekblokjes. Even goed doorwarmen en klaar ben je.

De paprika mag uiteraard ook een andere kleur hebben. De spekblokjes kun je vervangen door hamblokjes maar ook dan is het lekker om die apart te bakken tot ze krokant zijn. Wil je geen vlees dan heb je wellicht nog een half bakje champignons in huis. In plakjes en ook apart bakken voor ze erbij gaan. Al deze combinaties zijn ook heerlijk om een pastasalade mee te maken. Laat in dat geval de room achterwege en als de pasta is afgekoeld schep je er wat fijngesneden platte peterselie door.

Save

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *