Pasta koken en een leuke link

Misschien kenden jullie deze tip al. Ik niet. Ik las erover in een interview met de onvolprezen kok Jean Beddington in het NRC van 13 september j.l.
Haar manier van pasta koken is echt geweldig. Altijd goed, nergens omkijken naar en plakt niet. Breng water aan de kook met wat zout. Als het water kookt pasta erin en drie minuten laten koken. Vervolgens deksel op de pan en vuur uit (of pan van de plaat af) en dan laten staan tot de kooktijd die op de verpakking staat voorbij is. Dus als er staat 8 minuten koken dan moet je het nog 8 minuten laten staan, om het maar even in Jip-en-Janneke-taal te zeggen.
Eigenlijk giet ik pasta alleen af als het apart geserveerd wordt. Zo niet, dan schep ik de pasta met een schuimspaan of pastalepel uit het water. Even goed uitlekken en het kan direct in de saus.

Let op! Naar aanleiding van de reacties is deze log gewijzigd en is nu juist. Dank voor de correctie!

Published by

6 thoughts on “Pasta koken en een leuke link

 1. Eigenlijk werkt deze manier van koken met van alles. Het water blijft nog wel een tijdje heet nadat je het gas uitdraait. Uiteraard kan je bij dingen die langer moeten koken niet na drie minuten al het gas uitdraaien. Precieze tijden kan ik niet geven, maar ongeveer tien minuten voor iets gaar is werkt meestal wel.

 2. helaas legt u de tip niet goed uit.
  eerst 3 minuten koken.
  dan laten staan gedurende de kooktijd die op de verpakking staat.
  dus als er staat: 8 minuten koken dan 8 minuten laten staan.
  ik vroeg het mevrouw beddington zelf nog.
  ze lag naast me in bed.

 3. @Nico. Dank voor de tip. Het staat wat ongelukkig in de krant. Ik zal het zsm aanpassen. Na het eerst zelf geprobeerd te hebben. Want zo ben ik dan ook wel weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *