Een goeie foto van een gerecht moet er zo uitzien dat je direct met een boodschappenbriefje naar de winkel rent en al je andere plannen overboord smijt. Dat lukt mij zo af en toe (zo’n foto maken) maar een echte foodfotograaf zal ik nooit worden. Ik heb het boek van Simone van den Berg (ook als ebook verkrijgbaar) net aangeschaft en daar zal ik vast veel aan hebben. Maar de foto van dit gerecht valt in het niet bij het origineel in het boek Gino’s Pasta. Nu is daar een echte fotograaf aan te pas gekomen en de foto is vast en zeker nog bijgewerkt dus echt gek is dat niet. Ondanks het feit dat mijn foto een stuk minder smakelijk is kan ik je dit pastagerecht zeker aanraden. Aangezien er geen pancetta in huis was gebruikten wij gerookte spekblokjes.
Dit geweldig recept van Gino D’Acampo is voor vier personen.
Snij een aubergine in kleine dobbelsteentjes en roerbak die in een grote koekenpan of hapjespan samen met 250 gram spekblokjes. Vanwege de aubergine mag er best een flinke scheut olie bij. Goed hoog vuur en lekker knapperig bakken. Dat duurt ongeveer 5 minuutjes. Dan doe je er 250 gram mascarpone in. Omscheppen en nog een paar minuutjes zachtjes pruttelen. Ondertussen heb je 500 gram penne gekookt. Als die al dente is mag het bij de aubergine/spek/mascarponesaus. Flink wat fijngesneden platte peterselie erdoor en verse parmezaan op tafel.
Een rode wijn is hier perfect bij. Een Maison Thorin, Fleurie 2011 bijvoorbeeld