Pasta met courgette en salami uit de oven

Pasta met courgette en salami uit de oven
Handig zo’n universele foto van een pastaschotel. Je ziet toch niet wat eronder zit.

Als je het heel snel zegt dan klinkt het niet echt slecht voor de lijn. Pasta met courgette en salami. Maar helaas, het is een machtige schotel. Een heerlijke! Dat dan weer wel. Hij komt uit het nieuwe boek “Pasta” van Gino D’Acampo.
Het nadeel van eigenwijs zijn alles op je eigen wijze doen is dat ik het recept voor zes personen gewoon door twee deelde zodat ik voor drie personen kookte terwijl we toch echt maar met z’n twee waren. Bent u er nog? Het was dus een beetje veel maar we kregen het wel op. Met moeite. Maar het ging. Hier dus mijn hoeveelheden voor twee grote eters of drie wat minder grote eters die een kopje soep vooraf hebben.

Maak een bechamelsaus van 250 ml melk, 25 gram boter en 25 gram bloem. Snij een courgette in kleine blokjes en bak die zo’n 5 minuutjes onder af en toe omscheppen. Snij 125 gram salami in dunne reepjes. Kook 175 gram penne bijna gaar.
Meng de pasta met de courgette, de salami en de helft van de bechamelsaus en 50 gram geraspte parmezaan. Er mag ook fijn wat versgemalen zwarte peper door. De hele zwik in een ovenschaal doen en de rest van de bechamelsaus erover en een flinke hand parmezaan.

Onder de grill en na zo’n 15 minuten heeft de schotel een knapperige korst. Wil je het hele spul vooraf maken dan kan dat ook. Zet de schaal dan niet onder de grill maar 25/30 minuten in een oven van 180 graden. Doe de parmezaan en de tweede helft van de bechamelsaus er pas overheen net voor je de schaal in de oven zet anders zakt het ertussen.
Rode wijn erbij!

Published by

5 thoughts on “Pasta met courgette en salami uit de oven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *