Pasta met Courgette en Walnoten


Het is geen mooie foto maar jullie moeten me op mijn woord geloven dat dit een zalige pastaschotel is. Wij hebben twee courgetteplanten op het terras en dat is een ietsjepietsje veel. Courgette staat dus regelmatig op het menu en de rest delen we uit.
Voor deze schotel voor 2 personen mag je iets meer pasta nemen dan normaal omdat er geen vlees en zware saus bij zal komen.
300 gram dunne spaghetti. 1 flinke courgette (of 2 kleine) met de kaasschaaf in lange repen. Zaadjes kunnen weg. 300 gram walnoten hakken. Smoor de courgetteslierten in olie. Spaghetti (gekookt natuurlijk) en walnoten erdoor. Flinke hand fijngesneden peterselie en lekker veel zwarte peper.
Bestrooien met fijngeraspte kaas naar keuze. Als je het in huis hebt is het lekker om in dit gerecht walnootolie te gebruiken maar het hoeft niet.


Belangrijke update:
We aten vroeger meer dan nu (goed teken) dus de hoeveelheden hierboven kun je ook wat verminderen. 100 gram pasta per persoon is eigenlijk wel genoeg.

Published by

4 thoughts on “Pasta met Courgette en Walnoten

  1. Gister gegeten. Bij ’n volgende keer (die zéker komt!) ga ik de hoeveelheden iets aanpassen, voor ons (2 pers.) waren deze aan de ruime kant maar niet getreurd, hebben we vanaag nóg ’n beetje ‘Pasta met Courgette en Walnoten’. Héérlijk!

  2. hapje op. ik vond t wel wat flauw. ik heb er nog snel een gorgonzola-room sausje bijgemaakt en er doorgeroerd. maakte het wel wat lekkerder, althans vonden wji

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *