Pasta met drie kleuren paprika’s

Pasta met drie kleuren paprika's
Deze pasta met drie kleuren paprika’s is eigenlijk wel een beetje mijn lievelingspasta. Je hebt van die schotels die regelmatig weer terugkeren op je tafel. Ze blijven jaren en jaren gegeten worden en als je ze niet te vaak op tafel zet gaan ze nooit vervelen.
Dit is zo’n gerecht. Zacht van smaak omdat de paprika’s lang hebben staan smoren. Pittig vanwege de andere ingrediënten. Wij kennen dit recept al heel lang uit ons hoofd. Maar zo moeilijk is dat niet. Let op de tijden en haast je niet want dan smaken de paprika’s niet zoals dat zou moeten.

2 groene, 2 rode en 2 gele paprika’s in dunne reepjes zachtjes smoren in olijfolie. Af en toe omroeren. Na 20 minuten (en geen seconde eerder) 2 tenen knoflook, uitgeperst natuurlijk, 1 eetlepel kappertjes, 20 zwarte olijven (door de helft gesneden) en 6 ansjovisfilets in stukjes erdoor en nogmaals minstens 20 minuten smoren. En weer geen minuut korter. Alles met het deksel op de pan. Behalve als je roert. Dan mag hij er even af.
Spaghetti of andere pasta erdoor. Penne is ook fijn. De verse zwarte peper is misschien nog wel belangrijker dan de parmezaan. Wij zijn grote eters en dus is dit recept voor 4 personen bij ons geschikt voor 2.

Overigens kun je de gesmoorde paprika’s met de knoflook, ansjovis, kappertjes en olijven ook zonder pasta en met een stukje chiabatta serveren en dan als voorgerecht. Heerlijk!

Published by

7 thoughts on “Pasta met drie kleuren paprika’s

 1. Hi Culinette,

  Vanavond gegeten, en ik moet zeggen; erg lekker voor de verandering van eens pasta met … Ik deed er alleen geen groene paprika’s in, (wel 2 rode en 2 gele), en 2 ansjovis extra. En wat meer zwarte olijven.
  Vraagje; waarom mag er voor die 1e 20 minuten paprika smoren (met deksel op de pan, zonder vocht, neem ik aan) niets toegevoegd worden? Mijn man laat paprika’s nooit lang bakken, smoren of sudderen want ‘dan worden ze bitter’.. Heeft het daarmee te maken?

  Groetjes Rietje

  1. Hoi Rietje,
   Ik heb nog nooit gemerkt dat paprika’s bitter worden. Althans, niet als je ze heel zacht laat smoren. In Italië krijg je ook weleens van die gesmoorde paprika’s als antipasti met alleen olijfolie. Paprika’s worden misschien bitter als ze te snel gebakken worden en dus een bruin randje krijgen. Dat zou kunnen.
   Die eerste 20 minuten gaat er niets bij omdat er dan niets overblijft van de olijven en de rest. Dat zou bij zo’n lange tijd smoren helemaal verdwijnen.

 2. Verrasend lekker en ook nog eens gezond! Maar ik bedacht me te laat dat smoren idd zoals Rietje aangeeft, met deksel op de pan is. Wellicht handig dit in de omschrijving op te nemen. Dank je voor dit heerlijke recept.

 3. Ik heb veel gegoogeld om smoren te leren en begrijpen.
  Nergens kan ik vinden HOEVEEL olie er in de pan moet.
  In het recept staat het ook niet.
  Wel duur als je meer dan een halve literfles moet gebruiken
  om de paprika’s geheel onder te dompelen …

  Ik ga het nu al voor de 4e keer maken want het smaakt zeer lekker.

  1. Dag Frans. Smoren doe je niet in al teveel olie. Een paar eetlepels is voldoende. Wel het deksel op de pan. Dat is belangrijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *