Pasta met garnalen

Graaien in de vriezer en kijken wat er op moet. Dat levert over het algemeen fijne gerechten op. Zo hadden wij nog een zak met 450 gram grote rauwe ongepelde garnalen. “Ontdooien en schoonmaken en dan zie ik wel wat ik ermee doe.” zei DeMan.
Na het schoonmaken hou je zo’n 400 gram garnalen over. Voldoende om voor twee personen een fijne pasta mee te maken. Dat ging als volgt:

Snij de rauwe en schoongemaakte garnalen in kleine stukjes. Fruit twee fijngesneden sjalotjes en knoflooktenen in wat olie. Ondertussen heb je acht kleine tomaatjes (formaat pingpongbal) ontveld en in stukjes gesneden. Als je dat teveel werk vind dan neem je één blik tomaten zonder het vocht en snij je die tomaten fijn. Je ziet van die tomaten eigenlijk niks terug in de saus maar je proeft ze wel.
Bij de glazige sjalotjes doe je de garnalen en smoort die mee tot ze roze worden. Dan de tomatenstukjes, wat witte wijn, een dikke eetlepel crème fraîche, wat chilivlokken, handje fijngesneden bieslook en op het laatst het sap van een limoen.
Goed doorwarmen en de inmiddels al dente gekookte pasta erbij.
Als je voorgekookte garnalen gebruikt dan mogen die er pas op het allerlaatst in (net voor de pasta) want garnalen worden taai als ze langer dan nodig verwarmd worden.

KokenKoken

Published by

One thought on “Pasta met garnalen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *