Pasta met kip en gorgonzola

Dit is er eentje van “geen tijd en toch lekker eten”. En natuurlijk zijn er ook weleens momenten van gewoon geen zin om lang in de keuken te staan. Ik heb dat als ik midden in een fijn boek bezig ben.

Zooooooooo geen zin om dan van alles in elkaar te gaan flansen (of is het flanzen?). Snel keuken in en snel er weer uit en toch heerlijk eten. Voor twee personen snij ik één kipfilet (ons ben zunig) in stukjes en bak die in wat olie bruin. Ondertussen kook ik 200 gram brede pasta of grote pasta zoals penne.
Is de kip bruin dan doe ik er een ruim ons gorgonzola bij, een flinke scheut room en een flinke scheut witte wijn. Even kijken of de saus naar je zin is en anders doe je er nog een beetje wijn of room bij. Rotzooi maar wat aan. Allemaal goed.

Als laatste de pasta erdoor en die scheppen we zo vanuit het hete water bij de kip/gorgonzola. Lange pasta met een pastalepel en kleine pasta met een schuimspaan. Even uitlekken boven de eigen pan en door de kip smijten en roeren maar. Broccoli is er fijn bij maar tomatensla ook prima!
Handje bieslook of platte peterselie erover want dat ligt anders ook maar de verpieteren in de groentela en klaar ben je.

KokenKoken

Published by

One thought on “Pasta met kip en gorgonzola

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *