Pasta met paddestoelen en room

pastapaddenstoelen
Foto van Flickr

Is het paddestoel of paddenstoel? Het mag allebei. Ik dacht, ik zeg het even voor er weer opgeheven vingertjes verschijnen.

De herfst is bij uitstek de tijd van het jaar is om paddestoelen te eten dus maken we een romige pasta/paddestoelenmaaltijd voor vier personen. Kook 350/400 gram tagliatelle of grote pasta naar keuze en laat het uitlekken in een vergiet. Verhit in een wok of grote braadpan wat boter of olie en bak 400 gram paddestoelen, liefst gemengde zoals champignons, oesterzwammen etc. in grove stukken gesneden. Voeg na een minuut of 3/4 een fijngesneden ui toe en wat knoflook. Na een minuutje gaat er 1 deciliter groentebouillon en 250 gram doperwten (ontdooid uit de vriezer) en een paar flinke eetlepels tijmblaadjes bij. Na nog eens 3 minuten doen we de pasta in de saus samen met 1 deciliter room. Verwarm het geheel goed door. Op je bord bestrooien met geraspte oude kaas. Rode wijn is een must hierbij !

Published by

7 thoughts on “Pasta met paddestoelen en room

  1. Ehm paddestoel dacht ik zo… volgens mij heeft het weinig met padden te maken šŸ˜‰
    Fijn recept! Gaan we zeker eens proberen en dat glaasje rood er bij lijkt me zalig.

  2. als het net zo lekker is als dat het eruit ziet, dan heb je me overgehaald eens een nieuw pastagerecht uit te proberen! Die rode wijn lokt, overigens, ook.

  3. paddenstoel…paddenstoel…. wat mij betreft is de pad los! Maar deze pasta lijkt me heerlijk. En vanaf nu ga ik al dit soort belachelijke woorden in het Frans zeggen of in het Italiaans als ik dat weet. Die hebben geen tussen n.

  4. dit recept ga ik morgen eens proberen. Tip voor de pasta (en geleerd op kookles in Rome): zorg dat de saus klaar is voordat de pasta gaar is. Anders wordt de pasta te zacht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *