Pasta met pastinaak, prei, bacon en room

pastinaak

pastapastinaak

Dol ben ik op smulfilmpjes. Ik kan uren kijken naar geroer in dampende pannen, kloppen van room en beslag, klutsen van eieren en stampen van stamppotten. Zie ik ineens een smulfilmpje van een heerlijke pasta maar nergens een recept. Geen hoeveelheden. Geen kooktijden. Niks van dat al. Gelukkig heb ik DeMan en die had aan dat filmpje genoeg om deze toch ietwat bijzondere pasta te maken.

Voor twee personen.
Twee pastinaken schoonmaken en in kleine blokjes snijden. Die doen we in een ovenschaal met wat tenen knoflook, olie en zout en vervolgens zetten we die 15/20 minuten in een oven van 180 graden. Dan even prikken met een mesje om te kijken of ze zacht genoeg zijn. Ondertussen een prei schoonmaken en in kleine ringetjes snijden en 200 gram penne koken.
Bak in een brede lage pan 125/150 gram spekblokjes tot ze bruin worden. Doe er de preiringetjes bij en smoor die even mee. Dan mag er 200 ml room in en laten we de saus prutten tot het een beetje ingekookt is. Dat zal niet langer dan 5/10 minuten duren. Als laatste doen we er de pasta bij en de pastinaakblokjes.

Aan tafel flink wat zwarte peper en parmezaan erover. Dit is een echte winterpasta. Comfortfood als het koud is. Het smakelijke eraan vond ik de combinatie van de beetje zoete pastinaak en de hartige baconblokjes. Erg geslaagd recept.

Rode wijn erbij. Bijvoorbeeld RoccaNivo 2011

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *