Pasta met rauwe ham, erwten en room

Dit recept is van de Italiaanse kok en kookboekenschrijfster Marcella Hazan. Haar boeken staan niet alleen vol met prachtige recepten maar vooral ook veel achtergrondinformatie over de streek en de ingrediënten. Niet alles is even simpel te maken maar deze wel en aangezien het nog altijd zomer is en we nog altijd niet te lang in de keuken willen staan geef ik hem graag aan jullie door.
Het geheim van dit recept is, zoals eigenlijk bij alle andere ook, de kwaliteit van de spullen die je gebruikt. Ik heb de hoeveelheden aangepast want Marcella kookt over het algemeen nogal voor veel mensen. Dit gebruik ik voor 4 personen.

400 gram “grote” pasta zoals penne of (eigenwijs als wij zijn) verse ravioli gevuld met kaas. 450 gram diepvriesdoperwten, liefst kleintjes. Fruit 1 ui heel fijngesneden in roomboter (!) en doe er na een paar minuten de doperwten bij. Snij 100 gram rauwe ham in hele smalle reepjes (ik gebruik ook weleens blokjes) en doe die na 10 minuten bij de erwten. Als de erwten heet en gaar zijn doe je er een potje crème fraîche bij en laat alles goed warm worden. De inmiddels gare pasta erdoor en een paar eetlepels geraspte parmezaan en verse zwarte peper.
Marcella doet er op het laatst nog een eetlepel roomboter bij maar dat laat ik achterwege. Rest van de parmezaan strooi je er op je bord over en voor een pasta met zo weinig ingrediënten zijn smaken erg belangrijk en dus laat je die kaas vers raspen bij de winkel of doet het zelf. Geen kant en klaar zakje !

Published by

3 thoughts on “Pasta met rauwe ham, erwten en room

  1. heerlijk gebruik gemaakt, geen room maar witte wijn, geen ham maar bacon en toch gesmuld.
    kus van meizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *