Pasta met spinazie/walnotenpesto en doperwtjes

pastapesto

De simpelste pasta’s zijn vaak het lekkerst. Minder is meer. Ondanks de simpelheid is dit een chique pasta die ook erg fijn is om te maken als je gasten krijgt die geen vlees eten.
We maken de spinaziepesto met walnoten uiteraard zelf. Fijn is ook om een klein deel van de spinazie te vervangen door basilicumblaadjes. En om het geheel nog wat leuker te maken gebruiken we meerdere soorten pasta door elkaar. Penne en kleine stukjes tagliatelle of fusilli met tagliatelle. Restjes opmaken dus en net doen alsof het modern is om soorten pasta door elkaar te gebruiken. Pas op met de kooktijden. Grote kans dat de penne en fussilli iets langer nodig hebben dan de kleine stukjes tagliatelle. Eerst de één wat laten koken en dan de ander erbij.
Een ons pasta per persoon en voor vier personen maken we vervolgens de pesto als volgt:

In de blender of keukenmachine 500 gram verse spinazie, 100 gram gehakte walnoten, 2 tenen knoflook in stukjes, 50 gram geraspte parmezaan, 250 ml olijfolie.
Maal er een fijne pesto van en zet even apart.
We koken de pasta en ondertussen smoren we in een brede lage (hapjes)pan 250 gram (diepvries)doperwtjes in wat olie. Als de pasta gaar is goed afgieten en bij de doperwtjes scheppen.
Spinazie/walnotenpesto erdoor en goed doorwarmen. Er mag een scheutje room in. Graag zelfs. Strooi er op het laatst wat geroosterde pijnboompitten of fijngehakte walnoten overheen en uiteraard staat de pepermolen op tafel samen met de verse parmezaan.

KokenKoken

Published by

6 thoughts on “Pasta met spinazie/walnotenpesto en doperwtjes

 1. Hallo,
  Lekker recept lijkt me dit. ga hem vanavond maken.
  Maar ik wil er dan wel vlees in, kan dat dan met panchetta?
  Of heb je een ander idee?

  Vind je site trouwens erg leuk,
  Geeft me veel kookinspiratie!

  Gr. Ferial

  1. Dank voor het compliment. Blokjes panchetta of spekblokjes (beetje uitgebakken) kan prima. Blokjes ham natuurlijk ook. Ik denk dat ik dat ook zou doen. 😉

 2. Hallo,
  Hij was heerlijk maar erg machtig!
  Heb er uitgebakken panchetta door gedaan, was ook erg lekker.
  En ben met de room erg royaal geweest omdat de knoflook erg scherp was…..
  ( vandaar dat hij zo machtig is haha )
  Zeker voor herhaling vatbaar!
  Heb zelf nog een recept met Panchetta en slagroom. Is ook ernstig fout maar zoooooo
  Lekker.

 3. Ben het recept nu aan het maken. Vraag ik me af: Moet de Parmezaan met de spinazie in de keukenmachine? Dat staat in het recept zoals ik het lees. Later moet de Parmezaan ok nog op tafel!
  Ben benieuwd.

 4. Zo, dat was heerlijk! Mijn advies: Volg het recept. Voeg niets toe. Het is zo puur en daardoor zo lekker. Ik ga het recept en de site delen via mijn blog. Hier mogen meer mensen van genieten wat mij betreft?
  En de site? Ik geniet er van. Vaak humor en leuke, originele recepten. Ga zo door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *