Beetje flets gerecht om te zien maar het is wel een smaakbom. Deze pasta ontstond omdat we twee verse worsten met citroen en tijm van Brandt en Levie in huis hadden. Maar je kunt het ook prima maken met een gewone verse varkensworst van goede afkomst en verse citroen en gedroogde tijm. Laten we dat doen. Voor twee personen.
Ingrediënten:
boter
2 banaansjalotten in dunne ringen
2 knoflooktenen in dunne plakjes
220/225 gram verse worst zonder vel
Het sap van een halve citroen en wat rasp van de schil
2 theelepels gedroogde tijm
120 gram pasta naar keuze
een kopje kookvocht van de pasta
parmezaanse kaas
Smoor de sjalot in de boter en doe er na een paar minuten de knoflook bij. Laat even glazig worden. Doe er dan de worst bij en bak rul tot het gaar is. Dan doen we er de citroensap en rasp bij en de room. Even later mag de tijm erbij. Laat zachtjes sudderen tot de room is ingekookt. Af en toe roeren.
Ondertussen hebben we de pasta gekookt en voor we die afgieten nemen we een kopje van het kookwater uit de pan. Doe het kopje kookwater bij het gehaktmengsel en laat het dan een beetje inkoken. Dan de pasta erbij. We roeren alles door elkaar en laten het nog even goed doorwarmen. Maal er op het eind nog veel zwarte peper over.
Aan tafel mag de parmezaan het sluitstuk zijn.
Maak je deze pasta met de worst citroen en tijm van Brandt en Levie dan laat je de citroen weg maar er mag dan wel wat extra tijm bij.