Deze schotel is vernoemd naar de operazangeres Luisa Tetrazzini die er dol op was. Geen wonder. Je kunt spaghetti gebruiken maar met grote pasta zoals penne is het ook heerlijk. Bak 250 gram gesneden champignons in wat boter bruin en kook 250 gram pasta. Wil je er doperwten door (hoeft niet) bak die dan samen met de champignons. Champignons mogen even apart gezet en de pasta afgieten. Doe wat kookwater terug bij de pasta zodat het niet gaat kleven.
Oven op 180 graden. Smelt een eetlepel boter in een pannetje en doe er twee eetlepels bloem bij. Een paar minuutjes roeren en dan gaat er 5 dl kippenbouillon in en breng je het aan de kook. Als het kookt kan er 2 dl room bij en een scheut droge witte wijn. Al roerend laten koken tot je een dikke saus hebt. Dat duurt zo’n tien minuutjes. Op smaak brengen met verse nootmuskaat, peper en zout. Snij 300 gram gekookte of gebakken kipfilet in kleine blokjes. Verdeel de pasta over de bodem van een ovenschaal en giet er de helft van de saus over. Daar gaan de kip en de champignons over en vervolgens de tweede helft van de saus. Dikke laag geraspte parmezaan erop en in 20 minuten warm en bruin laten worden. Het originele recept is zonder doperwten en dan is broccoli een prima keuze bij deze geweldige schotel.
yummie…die gaan we het weekend doen!