Pasteitjes van pizzadeeg

pastei1

pastei

Ik krijg weleens recepten met foto van lezers. Gelukkig wel. Hoef ik tenminste niet alles zelf te verzinnen. Zo kreeg ik van Woordlab (veel dank!) foto’s van de twee pasteitjes die zij maakte. De bovenste (dicht) is gevuld met Turkse worst, dadels en spinazie. Die doen we niet.
De onderste foto laat een vulling zien van broccoli, ham en mozzarella. Na lang en heftig aandringen kreeg ik dan uiteindelijk los hoe ze die laatste gemaakt heeft. Wat ik allemaal voor jullie over heb! Het is soms te gek voor woorden.
Maar goed. Een pond speltbloem beginnen we mee. Schrik niet. Gewone bloem is ook prima. Zoek op internet op hoe je van een pond bloem (en gist enzo) pizzadeeg maakt. Maak dat vervolgens ook. Receptje hè? Dat zie je zeker wel. Uit een pond bloem maak je 6 pasteitjes. Eerst ronde pizza’s van maken.

Vulling is broccoli, reepjes ham en mozzarella. De broccoli beetgaar koken en heel goed uitlekken en dan nog even op een keukenpapiertje drogen want we willen geen prut in onze pasteitjes. Stukjes broccoli, reepjes ham en mozzarella in stukken op de ene helft van een cirkel deeg leggen. Doe er maar flink wat zwarte peper over maken en beetje zout mag ook.
Dichtklappen en goed dichtmaken aan de rand. Als je dit alles op een stuk bakpapier doet dan til je de hele zwik zo op de bakplaat. In het midden van de oven (175 graden) en ergens tussen de 25 (licht) en 35 (donkerder) minuten zijn ze klaar.

Persoonlijk kan ik daar nog het advies aan toevoegen dat heel fijn gesneden zongedroogde tomaatjes het ook vast heel goed zullen doen in de vulling. En erbij eten we een heel pittig chilisausje. Woordlab deed er een blauwe kaassaus bij. Ook heerlijk!

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *