Philips Robust Keukenmachine

De Philips Robust serie

Philips is trots op de Philips Robust machines en daar geef ik ze geen ongelijk in.
Als ik zo rondlees op internet zijn er ook kritische nootjes en bij het uitproberen van de keukenmachine kwam ik ook wel iets tegen waar ik een kanttekening bij plaats. De keukenmachine heeft geen knop waarmee je hem op halve kracht kunt laten draaien.
Vooral bij het maken van deeg miste ik dat een beetje. Maar een aantal andere minder positieve ervaringen had ik niet.
De keukenmachine staat als een huis op mijn aanrecht. Geen beweging in te krijgen en ik moet zelfs nogal met mijn spierballen zwaaien om hem weer los te rukken van zijn plek.
Wat mij vooral opvalt is het feit dat de Philips Robust keukenmachine heel snel en heel simpel in elkaar te zetten is. Alle onderdelen, behalve het motorhuis, kunnen in de vaatwasser. Maar de grote gladde kom is ook zo schoon onder de kraan. Hij is goed beveiligd en dat is geen overbodige luxe voor zo’n beresterke machine. Hij werkt wat minder goed bij kleine hoeveelheden en je moet er dus ook geen handje peperkorrels in malen maar dat lijkt me nogal logisch.
Ook erg vloeibare zaken (soep b.v.) doe je niet in de keukenmachine. Daar zijn de staafmixer en de blender voor. Ook slagroom en cakebeslag horen er niet in. Daar is de handmixer voor. Gebruik zo’n machine dus goed en dan heb je er heel veel plezier van.
Wat ik echt mis is de mogelijkheid om de machine iets rustiger te laten draaien. Ondanks dat zal ik hem zeker regelmatig gebruiken.
Mocht je zo’n mooie machine in je bezit hebben zorg dan dat hij dicht in de buurt staat. Ik heb hem in een diepe keukenla met alle onderdelen erbij. Dan gebruik je hem sneller dan wanneer hij ergens in een kast staat. Nu nog sparen voor de staafmixer, de blender en de handmixer. Of toch liever de sapcentrifuge?
Ach, het is toch heerlijk om nog iets te wensen te hebben.

Published by

2 thoughts on “Philips Robust Keukenmachine

 1. Als je met zo’n machine in je bezit, nog zo veel andere keukenmachines
  nodig hebt, schiet je je doel voorbij!

  Dit is GEEN aanwinst.

  Eén apparaat aanschaffen die alle snij- en kneedhandelingen aan kan
  vind ik een betere investering dan dit partime-gereedschap…

  Persoonlijk ben ik meer van de ouderwetse deegroller, natte doek,
  flijm scherpe messen… en tijd nemen voor de meest heerlijke recepten.

  Keukenmachines besparen tijd. Tijd is niet relevant als je een heerlijk maal
  wilt bereiden, voor diegenen waarom je geeft.

  RUIG.

 2. Machtig apparaat die Robust Keukenmachine van Phillips!
  Een aanwinst in mijn keuken waar ik blij mee ben.
  Prachtig om te zien, echt degelijke construktie, en gewenste onderdelen.
  Het werken met de mooie machine vergt even wennen; wel een beetje wild.
  Al snel ga je hem echt waarderen.
  Maar waarom kent deze krachtpatser nou geen ecostand, of halve stand of variabele snelheid?
  Is dat technisch niet mogelijk; of niet haalbaal of onverstandig?
  Voor een chefkok die subtiel te werk wil gaan en voor kookhulpen met aspiratisch toch wel een moeilijk te temmen kracht bij hun “mise en place”en de “finishing touch”.
  Wel benieuwd of Phillips dit apparaat nog gaat doorontwikkelen.
  Misschien eigenlijk wel met simpele aanpassingen wordt het de sublieme en ultieme keukenmachine voor chefs en aankomende chefs die alleen het beste willen.

  AnN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *