Pindabami

Terug van vakantie. Het was warm, zonnig en we hebben heerlijk uitgebreid gegeten.
Daarom maar weer een een frisse start gemaakt met iets simpels. Ik hou toch zo van simpel. Maar ondanks erg makkelijk moet het wel een beetje apart en heel lekker zijn.
Pindabami dus.

Voor vier personen kook je 250 gram bami. Hak 50 tot 75 gram grote zoute pinda’s grof (of doe ze in een plastic zak en rol ze tot stukjes met een deegroller). Meng 2 eetlepels olijfolie met 2 eetlepels donkere soyasaus en een uitgeknepen teentje knoflook. Snij een paar bosuitjes fijn en zet 100 gram taugé klaar.

Giet de bami af en meng het met de pinda’s, de dressing, de taugé en de bosuitjes.
Geef er gegrilde varkenslapjes, kip of saté bij en pittige sperzieboontjes.

Published by

4 thoughts on “Pindabami

  1. en ik dacht nou net om morgen een satetje op te warmen met spruitjes en rijst.
    ok dit wordt dus overmorgen.
    fijn dat je terug bent

  2. Hebben jullie een fijne vakantie gehad?
    We zijn blij dat je weer terug bent want we hebben je heerlijke recepten gemist.

  3. Wat een ontzettend leuke site Hanneke.
    Er komen een aantal recensies aan van kookboeken op deze weblog. Daar heb ik een aparte categorie voor. Maar die site van je oom en tante ziet er ook erg prachtig uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*