Een geweldige dressing ontdekken door gewoon van alles op goed geluk door elkaar te smijten. Dat is wat er gebeurde. Nou ja, bij toeval ontdekt is overdreven. DeMan weet natuurlijk wel wat hij doet want hij kent de smaken. Maar dat het zo lekker zou worden had ik toch niet gedacht. Het was niet gewoon lekker. Het was superlekker. En niet alleen, zoals wij deden, om door een halve fijngesneden spitskool te scheppen. Vast en zeker ook erg lekker met komkommer. Een handje taugé erdoor en wat fijngeraspte wortel is ook een goed idee. In mijn culinaire fantasie zag ik ook een broodje oude kaas met wat plakjes komkommer en een lepel van deze pittige appeldressing. En het smaakt vast en zeker ook heel goed bij een gegrilde kipfilet. Kortom, tijd om te vertellen hoe je deze pittige appeldressing maakt.
Meng een heel fijngesneden teen knoflook met 3 eetlepels olie, 2 eetlepels azijn, een half ragfijn gesneden rood pepertje, 1 eetlepel vissaus, 1 eetlepel sojasaus, 2 eetlepels gembersiroop en een zachte zoete appel in blokjes gesneden. Dan natuurlijk even proeven en wellicht een beetje meer gembersiroop of een extra scheutje vissaus. Moet het echt pittig zijn? Dan een heel rood pepertje nemen. Net wat je lekker vindt.
Het is toch maar goed dat ik in de buurt was met mijn kladblokje. Pfffffff.