Pittige kipgehaktschotel met limoen en sojasaus

Pittige kipgehaktschotel
Foto van Flickr

Een gerecht waar je geweldig mee kunt variëren. Maak het met kipgehakt of met rundergehakt en waarschijnlijk ook net zo lekker met vegetarisch gehakt alhoewel ik daar niet over mee kan praten. Geen half om half gehakt gebruiken want daar komt erg veel vet uit. Dus liefst mager kipgehakt of rundergehakt nemen.

We maken het voor vier personen. Als je alles vooraf klaarzet (zoals altijd) dan staat het heel snel op tafel.
Snij een grote ui in kleine stukjes en fruit die in wat olie samen met 2 tenen knoflook uit de knijper. Doe er na een paar minuten een heel fijngesneden rode peper bij. Nog even ombakken en dan mag er een pond (kip)gehakt in. Blijven roerbakken tot het gehakt helemaal gekleurd en gaar is. Er staat een schaaltje met 350 gram fijngesneden champignons (of gemengde paddenstoelen) klaar en die doen we er nu bij. Als we dat 5 minuten gebakken hebben en alles is goed heet dan gaat er als laatste een flinke scheut sojasaus bij en het sap van 2 limoenen. Nu even proeven of het op smaak is. Je kunt het nog iets verder op smaak brengen met een scheutje vissaus. Voor het serveren bestrooien met fijngesneden basilicum, platte peterselie of koriander.

Je kunt het als hoofdgerecht eten met de rijst apart erbij. Eet het eens als salade (met de rijst erdoor) en dan wel op kamertemperatuur. Wat je over hebt is de volgende dag heerlijk als lunch en heb je de rijst er niet doorheen gemengd eet wat je over hebt dan eens (warmgemaakt) op een broodje met wat schijfjes komkommer. Kortom, meer maken dan je nodig hebt is heel verstandig.

Published by

3 thoughts on “Pittige kipgehaktschotel met limoen en sojasaus

    1. Ik gebruik zoute donkere soyasaus. Wel even proeven voordat je er later nog eventueel wat vissaus bij doet.

  1. Echt heel erg lekker. Ik dacht het al aan de ingrediënten te zien en ja hoor dit is een blijvertje! Ik heb voor twee personen 250 gram gehakt genomen, 250 g kastanjechampignons en een halve paprika. Heerlijke pure smaken, dankjewel weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *