Pizza shoarma

Wat een uitvinding dat kant en klare pizzadeeg uit een blik. Ik probeerde die van Appie en dacht in eerste instantie dat één blik voor één persoon was. Maar de lap deeg die uit zo’n blik ploft is meer dan genoeg voor twee personen. Zeker als je hem opleukt zoals in dit recept.
Ik smeerde de lap in met de bijgeleverde tomatensaus en daarna ging er een flinke hand geraspte kaas overheen. Voor die tijd had ik een pond shoarmavlees heel snel en net niet gaar gebakken en een halve rode en een halve groene paprika in reepjes gesmoord in olijfolie.
Dat ging er ook op en daarna kwartier op 200 graden in de oven. Vanzelfsprekend stond er een sterke knoflooksaus op tafel.
Eerlijk gezegd was een pond shoarma wel een beetje veel maar wel erg lekker. Het zal niet de laatste pizza zijn die we met zo’n blik maken.

Published by

3 thoughts on “Pizza shoarma

  1. Persoonlijk lijkt ’t me helemaal niks maar tòch bedankt voor de tip: mijn Boze Oude Vader zal ermee in z’n schik zijn, gezien het feit dat hij liefst àlles uit blik geserveerd zou krijgen, inclusief het shoarmavlees en de gesmoorde paprikablokjes! (Zolang het maar niet vers is.)

    ’t Was hier trouwens lang stil… Hopelijk niets Mexicaans opgedaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *