Provençaalse salade

Even een geheim onthullen. Niet verder vertellen want het moet echt tussen ons blijven. Ik gebruik weleens een zak kant en klaar gesneden groente. Deze keer was het Provençaalse roerbakmix. Een mix van wortel, rode paprika, gele wortel, broccoli, courgette en rode ui. Geen idee wat daar nou precies Provençaals aan is. Waarom gebruik ik zo’n zak kant en klaar gesneden groente? Omdat ik niet altijd zin heb om al die groente apart aan te schaffen want dan heb ik veel te veel in huis. Met deze Provençaalse roerbakmix maakten we een lauwwarme salade. Echt ontzettend lekker. Ook als bijgerecht bij een BBQ een aanrader.

Voor twee personen neem je  zo’n zak groente van 400 gram. Zoals je op de foto ziet viste DeMan die kookte er eerst de broccoli uit want die heeft wat minder tijd nodig dan de rest. De andere groente sneed hij nog wat kleiner. Toch nog drie minuten werk aan zo’n zak kant en klaar spul. Kook 300 gram in blokjes gesneden aardappelen gaar en smoor de groente in wat olie. Vijf minuten voor het gaar is doe je er de broccoli bij. Nog even roerbakken en dan doen we er de aardappelen in samen met een theelepel pimenton (of paprikapoeder), een in blokjes gesneden komkommertje (een Turkse komkommer of een paar snackkomkommertjes), een eetlepel zwarte olijven van onbesproken komaf, een eetlepel kappertjes. Even doorwarmen en dan het vuur uit.

Vooraf hadden we al een dressing gemaakt van 1 eetlepel citroensap, een knoflookteen uit de knijper, een eetlepel pittige mosterd, 3 eetlepels olijfolie en wat peper en zout. De dressing schep je door de groente/aardappel. Bestrooi het geheel met fijngesneden platte peterselie (bieslook mag ook) en we kunnen aan tafel. Je kunt uiteraard ook restjes groente gebruiken of een andere kant en klaar variant.

Published by

One thought on “Provençaalse salade

  1. Zo’n zak of bak kant en klare groenten koop ik al jaren voor allerlei doeleinden. Zoveel makkelijker dan alles inderdaad apart kopen, dan zou ik een aparte koelkast moeten hebben om al die delen vers te houden. De ene keer Italiaanse groenten de andere keer Aziatische. Nou ben ik een fervent roerbakster en ik moet ook veel groenten eten dus ik ben blij met die bakken. En dat kan met kip, met lam, met rund.
    Dit is ook weer een heerlijke suggestie. Bedankt.
    Groeten Pink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *