Quesadillas

Foto Pixabay

Kunnen we even een normaal Nederlands woord bedenken voor Quesadillas? Als je dit woord loslaat op Google dan krijg je tips en trucs in overvloed. Je zou vandaag nog naar de supermarkt rennen om Tortilla’s in te slaan. Want dan zijn het. Niks meer en niks minder.
Het onvolprezen kookboek “The Illustrated Quick Cook” van Heather Whinney bevat 700 recepten waarvan het grootste deel in minder dat 30 minuten op tafel staat. Door dit kookboek leerde ik ook de Quesadillas kennen. Dit is een snack, een lunch, een bijgerecht bij soep. Volgens haar dan.
Ik denk dat je het met een stevige vulling van b.v. gebraden gehakt en tomaten, of gekookte stukjes kip met bosuitjes, wat gare noedels, koriander etc. ook best als hoofdgerecht kunt eten. Lekkere salade erbij en klaar ben je. Ieder zijn eigen vulling. Ik zie op internet dat ze ook als toetje en als ontbijt gegeten worden.

Het principe is simpel. Koekenpan beetje warm (met pietsje olie). Tortilla erin en beleggen met …… zie de opsomming hieronder. Als je kaas gebruikt niet te dicht bij de rand. Tweede Tortilla erop en even stevig aandrukken. Na paar minuutjes omdraaien. Als ze goed warm zijn in vier punten snijden en klaar ben je. Je kunt ook 1 tortilla nemen en de vulling op een kant leggen en hem dan later dubbelklappen.

Ik som even wat vullingen op die ik ben tegengekomen.

Pittige (boeren)kaas met stukjes japaleno pepers (foto)
Stukjes kip (gaar) met kaas en/of ananas
Gebraden gehakt met blokjes tomaat
Omelet met veel kaas (als ontbijt)
Spinazie met feta of geitenkaas (spinazie eerst roerbakken en goed uitlekken)
Ham, kaas en stukjes augurk
Schijfjes peer en blauwe kaas (als dessert)
Schijfjes peer en brie (lunch)
Gerookte zalm met veel verse dille

Als jullie nog briljanterder vullingen weten (wat bijna niet kan) dan zie ik die graag verschijnen in de reactiemogelijkheid.

KokenKoken

Published by

6 thoughts on “Quesadillas

 1. Woordje Queso (=kaas) is de stam van quesadillas en het achtervoegsel -illas duidt op een verkleinwoord… het zou dan iets moeten worden als “verkazigdjes”? “Gekazigdjes”? Ik weet het ook niet.

  Doorgaans gooien wij er kip, paprika en tomaat in. Met uiteraard heel veel kaas: http://lekkerhapje.nl/2011/02/22/kip-quesadillas/

  Maar je lijstje van suggesties ziet er ook erg goed uit! De blauwe kaas en peer quesadilla ga ik zeker snel een keer maken! Net als die met feta!

 2. Omdat ik de Dukanmethode (dieet met vel zuivere eiwitten) volg maak ik mijn eigen wraps van 2 eieren met haverzemelen. Ik doe na het bakken een dukke reep smeerkaas in het midden en paar plakjes kipfilet (vleeswaren) erop. Of wat roomkaas, kerriepoeder en ook kipfilet of ham.

 3. Ik vind queasadilla’s echt heerlijk.
  Wij eten het ongeveer 1 keer in de maand met alle restjes.
  Afgelopen week hebben we er echt alles opgegooit.
  Dan heb ik het over stukjes kip, stukjes varkensvlees, doperwtjes, worteltjes, broccoli, champignons, ham en kaas.. Verrukkelijke combinatie! šŸ™‚

 4. Haha, ik maak ze altijd als hoofdmaaltijd.
  En dan gooi ik er : kaas, spinazie, worteltjes, doperwtjes, stukjes kip, tomaten en mais tussen.
  En ja.. dat is veel te veel. Hij valt meestal als ik hem omdraai half uit elkaar, maar het is de moeite waard! šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *