Ragu

De voorbereiding
De voorbereiding
Iets meer dan een halve pan
Iets meer dan een halve pan

Er zijn vele wegen die naar een mooie Ragu leiden. Daarom ga ik ook niet in discussie over wat nou het echte en juiste recept is. Ik maak dat lekker zelf uit. En jullie ook.
Maar neem nou eens van mij aan dat het heel slim is om een bak Ragu in de vriezer te hebben. Daar maak je op een drukke dag toch heel snel een makkelijke maaltijd mee.
We hadden al eens de Bolognese di Antonio en vandaag maken we de Ragu op klassieke wijze. Zo noem ik het gewoon.
Altijd een grote pan maken en de helft invriezen.
Deze hoeveelheid is voor vier personen en op de foto zie je hoe ver de pan gevuld is.

Eerst alles fijnsnijden. Een grote ui, een wortel (of een paar kleine), een stengel bleekselderij en wat knoflook. Dat smoren we in wat olie.
Daarna gaat er een pond gehakt bij. Even bakken tot het gehakt helemaal gekleurd is. Dan een klein glaasje melk erin (ja echt waar!) en dat laten we even sudderen.
Als laatste twee blikken tomaten, twee eetlepels tomatenpuree , peper en zout naar smaak en een glas wijn. Dat mag zowel wit als rood zijn. Wij namen half rood/half wit omdat er toevallig een restje op moest. Een restje wijn? Echt, het komt voor.

Dat mag een uurtje smoren en op het laatst het deksel van de pan zodat het wat kan inkoken. Heerlijk als pastasaus maar ook in een ovenschotel.
Laagje in de ovenschaal en afdekken met aardappelpuree of plakjes gekookte aardappel. Kaas erover en in de oven.
Later deze week volgt een overheerlijke Noord Afrikaanse Aubergineschotel met deze ragu.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *