Ratatouille uit de slowcooker

Ratatouille uit de slowcooker

Hoeveel groente je gebruikt om ratatouille te maken is niet zo heel belangrijk.  Ongetwijfeld zijn er mensen die het daar niet mee eens zijn maar daar luisteren we niet naar.
Voor deze behoorlijk grote pan ratatouille gebruikten wij een grote courgette, een grote aubergine, twee paprika’s (kleur onbelangrijk), vier tomaten, drie uien, tenen knoflook, een blik tomatenblokjes, een bouillonblokje, twee laurierblaadjes en een half bakje champignons.

Je kunt alles fijngesneden laag om laag zo in de slowcooker doen maar ik vind het lekkerder om de ui en de aubergine eerst apart van elkaar te bakken in de koekenpan. Ui in halve ringen en aubergine in blokjes.
We doen het in deze volgorde in de slowcooker. Gebakken uien als eerste. Daarop de gebakken aubergineblokjes. Dan de courgette en paprika’s die in blokjes gesneden zijn. Vervolgens het blikje tomatenblokjes (wat een hoop blokjes hè?) en dan de tomaten in plakjes en bovenop de champignons in plakjes. Ergens tussendoor doe je hier en daar de in plakjes gesneden knoflook, de laurierblaadjes en verkruimel je een bouillonblokje. Er gaat verder geen vocht bij. Dus niet eigenwijs zijn en denken, ik doe er een glaasje witte wijn bij ofzo. NIET DOEN. Dat mag wel als je het in een pan op het gas maakt want dan verdampt er vocht en, zoals je ongetwijfeld weet, dat doet het niet in de slowcooker.

Deksel erop en zes uur op laag of drie uur op hoog. Halverwege mag je een keer alles door elkaar roeren. Wij aten het met couscous. Het is ook heerlijk met pasta. Wat over is gaat in de vriezer voor een dag dat je niet zo’n zin hebt om te koken.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *