Restaurant Choix du Chef in Den Haag

Choix du Chef

Vriend P. trakteerde ons op een zesgangendiner met wijnarrangement bij Choix du Chef in Den Haag.
We zijn er nog van onder de indruk. Eerst zag ik een beetje op tegen zes gangen en voor de vorm heb ik dan ook heel even gedaan alsof dat wel erg veel is.
Maar bij Choix du Chef passen ze de hoeveelheid van de gerechten aan als je meer of minder gangen kiest dus die hobbel was snel overwonnen.
Er is geen kaart want je kiest alleen het aantal gangen en mag aangeven wat je absoluut niet lust. Met die laatste vraag waren wij allen heel snel klaar dus de kok kon zijn gang gaan.
En dat deed hij ook. Wat een feest! Niet alleen de kwaliteit van de gerechten maar ook de met veel zorg en kennis van zaken gekozen wijnen waren een genot.
Het is toch wel heel bijzonder om zulke naadloos passende wijnen te drinken bij gerechten van zo’n hoge kwaliteit bereid door een absolute topkok. In tegenstelling tot wat we elders weleens meemaken, ga je hier voldaan van tafel zonder dat je op zoek moet naar wat extra zuurstof.
De bediening is meer dan goed en toch losjes. Geen mens zal zich in dit restaurant opgelaten voelen. Voor iedere gast (ook als je maar één gang kiest) is er volop aandacht.
Omdat wij zelf deze gedenkwaardige avond niet willen vergeten plaats ik hieronder de gerechten en de wijnen. Van sommige wijnen weet ik (helaas) alleen de druivensoort.
We hebben ons heel netjes gedragen in dit restaurant want we hebben niet onze borden afgelikt. We hebben er wel over gedacht maar het niet gedaan.
Hulde aan Choix du Chef.

Fouten in deze opsomming zijn helemaal mijn schuld.

Amuse (nog op het terras) Loempiaatje gevuld met parelhoen

Voorgerecht: In olijfolie gegaarde Dorade, kreeft op twee soorten sla met dressing
Wijn: Hattenheimer Riesling

Tussengerecht: Tongschar in Langoustineschuim, wat verse (overbodige opmerking) doperwtjes en gegrilde artisjok
Wijn: Viognier

Tussengerecht: Stukje jodenhaas, stukje sukade (zo knapperig als spek) met een puree van knolselderij en witte truffel.
Wijn: Bourgogne Pinot Noir

Hoofdgerecht: Veluwe-eend met een wellington gevuld met spinazie en eendepoot (valt onder de categorie: klinkt voor geen meter maar smaakt des te beter) op hele kleine linzen met wortel.
Wijn: Oostenrijkse Merlot

Kaasplateau: De kazen weet ik niet meer maar ik droom er nog van. Heerlijk rozijnen/noten(?) brood erbij en een schaaltje rozijnen/honing/notenprut.
Wijn: 10 jaar oude Dow’s Tawny Port

Nagerecht: Aardbeienijs (semi freddo) op een puddinkje van mascarpone, vanillepoffertjes, aalbessen (met wijn en kaneel???) en caramelsaus.
Wijn: Cantavida dessertwijn

Bij de koffie en thee een namuse van creme caramel, piepkleine brownies en kletskopjes waarvan het maar goed is dat ik er geen pond van in huis heb.

Update: Helaas bestaat Choix du Chef niet meer. Een groot verlies!

Published by

5 thoughts on “Restaurant Choix du Chef in Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *