Restaurant De Oude Clipper

Restaurant De Oude Clipper

En ineens waren we een weekje weg. Even uitwaaien in Egmond aan Zee. En gaat er ooit iets boven zee? Volgens ons niet. We hadden ons echt voorgenomen om zelf te koken en hebben dat ook zeker één keer gedaan. Maar Egmond aan Zee heeft een keur aan leuke en gezellige restaurants en al snel kwamen we uit bij Restaurant De Oude Clipper. Een goed restaurant moet, in onze ogen, aan een aantal voorwaarden voldoen. Niet alleen moet het eten van goede kwaliteit zijn. Ook een gezellige omgeving is belangrijk. En een prima bediening kan ook je avond aardig opfleuren.
In De Oude Clipper hebben ze dat allemaal. Sterker nog, het is er gezelliger dan gezellig. Het eten is fantastisch. Alles vers en zeer smaakvol. Fantasievolle gerechten op de kaart zonder de bizarre hoogdravendheid die je nog weleens tegenkomt. De roerbakgroente die onder de vis of het vlees lag was verser dan vers en echt zalig. De vis was net zelfgevangen. Althans, zo smaakte het. De creme Brulée die ik als dessert nam was de beste die ik in tijden ergens heb gegeten. Als echte Hollanders vergrepen wij ons aan het driegangenmenu voor 25 euro. Een prijs waar je van staat te kijken als je ziet wat je vervolgens op je bord (en erbij) krijgt. In dat menu vonden wij een vistompouce met een vulling van zalm, tonijn, zeewolf en gamba. Nou, die gaan wij fijn namaken thuis want dat was een traktatie! Ondanks het feit dat er nog veel meer leuke restaurants in Egmond aan Zee zijn konden we het niet laten om in diezelfde week nog een tweede keer naar De Oude Clipper terug te gaan. Je zal zo’n restaurant om de hoek hebben. Dan ga je toch echt wat vaker uit eten.
Ben je in de buurt rij dan rustig een stukje om vanwege dit restaurant. En niet alleen om de gezelligheid en de hoge kwaliteit van het eten. Maar ook om de perfecte, deskundige en zeer vriendelijke bediening.
En een klein beetje vanwege die strandwandeling na afloop.

Published by

8 thoughts on “Restaurant De Oude Clipper

  1. Dat iemand die zo gepassioneerd over culinaire zaken kan schrijven en verhalen zo enthousiast kan zijn over een middelmatige restaurant met slechte bediening als de – oude Klipper – verbaast mij oprecht.

  2. @Nick H. Zoals ik je al liet weten is het wellicht een kwestie van smaak. We zijn heel wat gewend want we gaan zeer regelmatig uit eten. Bij ons staan kwaliteit (lees versheid) van eten voorop. De bediening was perfect, geruisloos en zeer attent.
    Wij gingen nog een keertje terug om te kijken of die ene keer geen toeval was. Wellicht zou je dat bij een mindere ervaring ook eens moeten doen.

  3. wij hebben er vorig jaar gegeten en ik heb daar de beste biefstuk pepersaus ooit gegeten ( en ik ben wat gewend….)bediening een beetje koeltjes maar daar hou ik wel van, geen poespas. geweldig, rij vanuit weert, (200 km), graag nog eens naar egmond alleen voor deze bief, heerlijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *