Restaurant Le Cirque in Scheveningen

lecirque

“Mijn naam is Kelly en ik ben uw gastvrouw vanavond.” Zo begon een heel fijn diner in Restaurant Le Cirque in Scheveningen.  Een uiterst vriendelijke en deskundige gastvrouw. Een feilloos gevoel van wat gasten waarderen en hoe ze behandeld willen worden. Zichtbaar en onzichtbaar tegelijk. Prima wijnadvies!
Overigens was het wel duidelijk dat ook de rest van het personeel met veel plezier aan het werk is in Le Cirque.

Wij hadden een diner voor twee gewonnen op Valentijnsdag maar toen konden we niet. Mochten we gewoon een andere datum uitkiezen en dat werd gisteravond. Altijd leuk dus we verheugden ons op deze avond. En we werden niet teleurgesteld. Integendeel. Kijk, je hebt dat weleens meer dat mensen via een prijs of via een bon van één of ander bedrijf gaan eten bij een restaurant. Vaak krijg je dan een speciale menukaart voor je neus met een beperkt aantal gerechten één of twee drankjes erbij. Niet bij Le Cirque. We mochten onbeperkt kiezen van de menu- en van de wijnkaart. “Als we iets weggeven dan doen we het ook gelijk goed” zei Kelly.

Wat kozen wij? Vooraf een Carpaccio van Black Angus met parmezaan, peper en gemarineerde venkel. DeMan was zeer aangenaam verrast door de combinatie Carpaccio en venkel. Geweldig idee! Ik had een Steak tartaar, kappertjes, eiwit, eigeel, augurk en steak tartaarsaus. Dat was een uitstekende keus. Mooi dat piepkleine gebakken kwarteleitje erop. Precies de goeie hoeveelheid kappertjes en augurk. Tegen die tijd stond er al mooi brood en gezouten boter op tafel. Een goed begin. Vervolgens koos DeMan de Steak van de chef, hetgeen deze dag een bavette was, met Gorgonzolasaus. Prima gebakken zeer malse bavette in dikke schuine plakken gesneden. Eronder knapperig verse groente en wat aardappelen. Fijne groene salade erbij. “Fantastisch” was het commentaar van DeMan.
En ik had naar mijn idee het lekkerste gerecht ooit. Honinggarnalen met zwarte sesam, koude zoetzure groentes en shiitake paddenstoelen. Die zoetzure groentes ga ik een keer namaken. De garnalen waren gefrituurd in een heel luchtig en dun beslag. Zalig!
Dessert? Na vooruit dan maar. Coffee Licor 43 met lobbige room voor DeMan en Chocolade mud lasagna met geraspte chocolade voor mij. Dat smaakte precies zoals het klinkt. Van die dikke chocolademousse met knapperige bonkjes chocola en ….. Zal ik maar ophouden?
Als wijn adviseerde Kelly ons een Norton Merlot Rosé. Uitstekende keuze. Zoek er maar niet naar want dit is een echte Horecawijn.

Het lollige van Le Cirque is ook dat het een theaterrestaurant is. Natuurlijk kan iedereen er dineren. Graag zelfs. Maar om 10 voor 8 gaat de gong en vervolgens zit je alleen in het restaurant. Er wordt perfect rekening gehouden met de tijd en dus de snelheid waarmee de gerechten geserveerd worden want de meeste gasten gaan aansluitend naar een voorstelling. Kun je ook nog een pauze-arrangement boeken. Hapje en drankje staan voor je klaar zonder dat je in de rij hoeft. Maakt van de hele avond helemaal een compleet feest!

We hebben genoten. Het was een hele fijne avond in een uitstekend restaurant. Hulde en dank!

 De foto van Restaurant Le Cirque is gebruikt met toestemming van Van Berkel Aannemers waarvoor dank.

Published by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *