Restaurant Sequenza in Den Haag

Restaurant Sequenza in Den Haag
Vanuit de tram werpen wij altijd een blik op een restaurant aan Het Spui in Den Haag en vroegen ons dan steeds af wat voor zaak dat toch zou zijn. Geen menukaart op de deur. Geen website met informatie.
Via Google vonden we wel veel uitstekende recensies en een Facebookpagina van Restaurant Sequenza.
Vast niet voldoende voor mijn lezers dus zodoende hebben wij ons opgeofferd en zijn er (met vrienden) gaan eten. Want ik doe alles wat nodig is om jullie goed te kunnen informeren.
Er is geen menukaart. De menukaart heet Clinton Modiwirijo, maître en sommelier en de absolute en meest perfecte gastheer aller tijden. Chefkok is Leo Romijn die iedere dag het menu samenstelt aan de hand van wat er verkrijgbaar is en natuurlijk aan de hand van het seizoen en vervolgens de sterren van de hemel kookt.
Een driegangenmenu kost 42,50. Een viergangenmenu (kaas als extra) kost 47,50. Een glas wijn zo rond de 6 euro. Net als een glas port of dessertwijn. Fles wijn is er zo rond de 30 euro.
Als je verstand hebt van wijn moet je die vooral lekker zelf uitzoeken maar wij waren heel gelukkig dat we dat niet hebben gedaan want Clinton weet dat toch net ietsje beter. Een mooi passend glas wijn bij iedere gang.
Er is keuze uit drie voorgerechten, drie hoofdgerechten en er was een met bijzonder veel kennis van zaken en smaak samengesteld kaasbordje en één dessert. We kozen het viergangenmenu en waren zeer gelukkig met alles. Wat een zaligheden! Ik ga niet vertellen wat wij aten want morgen is er weer iets anders. Het was fantastisch. Ook de sfeer is om van te genieten. Warm, gezellig, huiselijk. Fijn geen achtergrondmuziek maar wel dikke wandbekleding waardoor veel geluid opgezogen wordt en je prima je eigen tafelgenoten kunt verstaan maar geen kakefonie van stemmen hoort.
Wij waren er rond 19.00 uur en de zaak liep na ons snel vol. Men vraagt dan netjes of je de tijd hebt of dingen wat sneller wilt. Wij hadden de tijd. Tussen voorgerecht en hoofdgerecht duurde even maar voor de rest kwam alles in een plezierig kalm tempo. Rond middernacht stonden we weer buiten.
Zeer gelukkig en zeer voldaan.

Published by

One thought on “Restaurant Sequenza in Den Haag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *