Rijst met makreel

rijst met makreel

Rijst met makreel. Je zou het makreelnasi kunnen noemen. Maar ohohoh, daar gaan weer mensen over vallen want het is geen nasi. Net als over zilvervliesrijst. Vallen ook mensen over want zo helemaal totaal niet culinair. Wel gezond en lekker dus wij gebruiken zilvervliesrijst.

Toen DeKokendeMan met dit idee kwam dacht ik, niks zeggen en lekker laten gaan. Dat heb ik wel geleerd in de loop van de jaren. Soms trek ik een bedenkelijk gezicht of zeg ik dat iets mij niet zo’n goede combinatie lijkt en ik heb tot nu toe altijd ongelijk gekregen dus ik hou mijn mond. En gelukkig maar, want dit was echt verrukkelijk.
Wij gebruikten makreel uit blik en op olie. Zo’n blikje is 125 gram en we namen er twee. Dat bleek best wat veel dus maak dit gerecht gerust met één blikje. Uiteraard kun je ook gestoomde makreel nemen maar het voordeel van een blikje is dat er absoluut geen graatjes te vinden zijn en dat je ook de olie kunt gebruiken. Tenzij dat je makreel op water neemt maar dat moet je niet doen. (Wij maakten het ook een keer met makreelfilet. Je weet wel. Van die voorverpakte gerookte filets waar je het vel van de achterkant moet halen. Heerlijk!!!)

Kook eerst de rijst. Voor twee personen is 70 gram per persoon voldoende en heel waarschijnlijk hou je daar nog wat van over. Wij hadden nog een kleine lunch de volgende dag. Zorg dat de rijst is afgekoeld. Fruit een gesnipperde ui samen met wat knoflook en een heel fijngesneden rood pepertje. Die laatste mag maar hoeft niet. Dat fruiten van die ui doe je in de olie die uit het blikje komt. Ook hiervoor geldt, mag wel, hoeft niet. Trouwens, dat geldt voor alles. Voor het hele leven eigenlijk. Het mag wel maar hoeft niet. Nou ja, op sommige dingen na dan.
Snij de makreel heel fijn. Doe eerst de rijst bij de gefruite ui/knoflook en schep een paar keer om. Dan de makreel erbij en alles goed warm maken.

Lekker met een groene salade, roerbakgroente, gesmoorde worteltjes, sperzieboontjes of doperwtjes.

Published by

One thought on “Rijst met makreel

  1. Dank je wel voor dit super makkelijk en snel recept. We hebben enorm lekker gegeten! Hij gaat op zeker op het favorietenlijstje! Groetjes Annelies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *