Rijst met paddenstoelen en kaas

Image by Valter Cirillo from Pixabay

Nee, geen risotto. Kan natuurlijk ook maar vandaag even niet. Voor twee personen neem ik 6 plakjes bacon en een doosje champignons of andere paddenstoelen die nu zo heerlijk zijn en ruim verkrijgbaar. In een pan met dikke bodem smoor je een ui met een teen (of twee) knoflook. Als die klaar zijn doe je er 150 gram rijst (lange korrel) in en 300 ml bouillon. Even kijken op de verpakking of dat ook voor jouw rijst de goeie hoeveelheid bouillon is. Goed roeren en aan het einde van de kooktijd zou de bouillon allemaal opgenomen moeten zijn. Ondertussen bak je de bacon een beetje en doet daar halverwege de paddenstoelen bij. Lekker even bruinbakken. Is de rijst klaar dan schep je er een flinke hand pittig geraspte kaas door. In kommen scheppen en de bacon/paddenstoelen erop met nog een lepel geraspte kaas.
Een variatie op dit gerecht is dat je in plaats van bacon 1 kipfilet (in hele kleine stukjes) bakt en ook nog wat verse kruiden door de rijst schept. Heerlijk met een groene salade.

Published by

3 thoughts on “Rijst met paddenstoelen en kaas

 1. dag zjanet – je kreeg wat opmerkingen over je receptenpagina.
  ik wil je even vertellen wat ik er juist zo geweldig aan vind: ze zijn eenvoudig, goed na te maken, en vooral: erg uitnodigend om het dan ook te doen. vooral dat laatste ontbreekt nogal eens aan receptenpagina’s. dat je denkt: goh – leuk – lijkt me erg lekker – maar tjees wat weer een gedoe.
  en bij jouw recepten denk ik dus meteen: wat bijzonder! en dat kan ik vast ook wel.
  nou – wou ik je even vertellen.
  ga dus asjeblieft door! ik heb al een heel receptenboek CULINETTE.
  en heb er ook al heel wat gemaakt. en allemaal een succes

 2. Niet alleen risotto vind ik lekker, gewoon rijst met dingetjes ook. dit is lekkere rijst met dingetjes. šŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *