Risi E Bisi

risiebisi1
Foto van Flickr

 

In het noorden van Italië zul je dit simpele gerecht op vrijwel alle menukaarten tegenkomen. Kook de rijst en smoor ondertussen 2 in ringen gesneden middelgrote rode uien en een fijngesneden teen knoflook in wat olie. Voeg 75 gram reepjes mager spek toe en smoor mee maar laat het niet bruin worden. Doe daar 200 gram diepvriesdoperwten bij alsmede 1 deciliter witte wijn en 3 eetlepels bouillon. Versgemalen peper erover en een ietsjepietsje zout. Laat met het deksel op de pan 10 minuten stoven. Schep er de rijst door en laat nog even goed doorwarmen. Dan komt de finale. Schep het gerecht op diepe borden of in grote kommen en leg hier en daar een klontje roomboter erop. Bestrooi met fijngesneden peterselie en ruim grofgeraspte parmezaanse kaas. Of, zoals hier, een gebakken ei. Mooie witte wijn erbij en dan je ogen dicht doen.

Published by

8 thoughts on “Risi E Bisi

 1. Oh, lekker. Ik heb trouwens jarenlang gedacht dat dit een Hongaars gerecht was, omdat ik het daar voor het eerst heb gegeten…:-)))

 2. PS Droom je daar wel eens van, van ’n eigen klein, sfeervol restaurantje?
  De (nieuwe) foto bovenaan: wat mooi………. 😮

 3. Pixie. Er gaat geen dag voorbij zonder dag we dromen over een klein hotelletje waar alles helemaal perfect is (mooie kamers, snoepje op de kussens, waterkoker met mooie thee en koffie, fijne koekjes uit eigen oven) en een avondmaaltijd. Geen kaart maar gewoon één avondmaaltijd. Maar ja, of het ooit werkelijkheid zal worden?

 4. Mille Grazie ! Mooi je opmerking over die 1ne maaltijd. Dat kan dus echt in het mooiste land van Europa. Ons hotelletje/azienda staat op Siclie (oooooit)

 5. Wil je voor ons t.z.t. ’n kamer vrijhouden voor twee weken…..

  De Risi E Bisi geprobeerd Cornette en lékker hoor maar eerlijk gezegd had ik niet anders verwacht!
  ML wilde morgen de luxe visschotel maar de vis bij de super vond ik niet geweldig en de viswinkel was al dicht. Volgende week zondag want ik blijf het ’n zondagsmaaltje vinden!
  Morgen de kip met broccoli en boontjes en die lekker saus!!
  Ik weet het, keus genoeg, maar ML mocht kiezen.

  Jij ook ’n geurig weekend Cornette!

 6. heeej fa

  We hebben een vraagske wat is risi e bisi? we hebben al veel opgezocht op internet maar we vinden het niet kunne jullie het antwoord doorsturen? we zitten in de 5 verzorging en we hebben het nodig voor een groepswerk. dit was de vraag van cynthia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *